Кейптаун – Дестинации в Република Южна Африка

Сгушен в прегръдката на живописната планина Тейбъл Маунтин, Кейптаун е най-красивият град в Южна Африка, пленяващ с удивителна природа, прекрасно крайбрежие и чудесни ресторанти и забележителности.

Несъмнено една от най-големите атракции е емблематичната за града Тейбъл Муинтин. В случай, че времето е подходящо, непременно се качете в планината, за да се полюбувате на удивителната панорамна гледка към живописното атлантическо крайбрежие и целия град. Включете в програмата си и разходка до нос Добра Надежда – мястото, където се срещат Атлантическият и Индийският океан. След като се насладите на колонията от пингвини, се изкачете до Кейп Понт – живописно кътче в едноименния резерват, от където се разкрива една от най-пленителните гледки на света. Ако имате повече време, можете да си направите разходка до остров Робен – мястото, на което е бил заточен Нелсън Мандела.

Ако искате да се докоснете до сърцето на града, непременно се разходете до колоритния квартал Бо-Каап, очароващ с пъстроцветните си къщи. Разходете се до Пазарния площад, Парламента и си подарете разходка по крайбрежната улица, изпълнена с безброй атракции и рибни ресторанти, предлагащи най-вкусните морски специалитети в страната.

Ако Южна Африка е известна с поризводството на вино, то районът на Кейптаун гордо може да се похвали с едни от най-превъзходните вина. Непременно си отделете време за винен тур и се насладете на приятна дегустация на вино в един от най-прочутите лозарски региони – Франшхоек, Стеленбош или Паарл.

През 2010 г. Кейптаун достойно се нареди сред един от деветте градове-домакини на Световното първенство по футбол в Южна Африка. Футболните срещи се провеждоха на космополитният и модерен стадион Кейп Таун Стейдиъм, който е с максимална вместимост 69 070 футболни фенове. Останалите осем града, в които се състояха мачовете от Мондиал 2010 са: Йоханесбург, Дърбан, Претория, Порт Елизабет, Блумфонтейн, Полокване, Нелспруит и Рустенбург.

Обща информация за Република Южна Африка
Кога да посетим Република Южна Африка
Пари и разходи за Република Южна Африка


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар