Претория – Дестинации в Република Южна Африка

Като седалище на органите на изпълнителната власт, Претория е главната от трите столици на Южна Африка. Градът е основан през 1855 г. от европейските заселници и е бил наречен на тогавашния президент Мартиниус Преториус. В миналото именно тук е намерен най-големият диамант в света &bdquo,кулинан&rdquo,, който е имал размера на юмрук и е бил около 3000 карата. Днес в близост до африканския град има няколко мини за добив на диаманти.

Когато сте в Претория, ще се убедите, че тя е великолепен град, богат на музеи, красиви исторически сгради и паметници. Ще ви направи впечатление, че центърът на града е разположен около т.нар. &bdquo,Църковен площад&ldquo,. Там можете да разгледате сградите на Правителството, където е седалището на президента, Министерства и Монетния двор. Не пропускайте да посетите Геологическия музей, Музеят Kruger House и Зоологическата градина. Можете да се разходите и до квартала Мамелоди, който се намира в североизточната част на града и е населен изцяло от чернокожи.

Претория бе един от деветте градове-домакини на Световното първенство по футбол, което се състоя от 11 юни до 11 юли 2010 г. в Южна Африка. Футболните мачове се провеждоха на модерният стадион &quot,Лофутс Версфелд Стейдиъм&quot, с капацитет 51 760 души. Останалите осем града, в които се състояха футболните срещи от Мондиал 2010 са: Йоханесбург, Дърбан, Кейп Таун, Порт Елизабет, Блумфонтейн, Полокване, Нелспруит и Рустенбург.

Обща информация за Република Южна Африка
Кога да посетим Република Южна Африка
Пари и разходи за Република Южна Африка


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар