Република Южна Африка – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Република Южна Африка

Пленителна природа, микс от различни култури и една от най-добрите кухни в света – с всичко това ни посреща най-южната страна на африканския конетинет – очарователната Южноафриканска република. Красивите пейзажи, разкриващи необятни планини, великолепни крайбрежия и диви, живописни резервати, остават в съзнанието ни завинаги. Страната е прочута с плодородните си почви и производството на превъзходни вина, придобили слава в различни кътчета на света.

Несъмнено сред най-любимите дестинации в южноафриканската страна е очарователният град Кейптаун, живописно скътан в прегръдката на удивителната Тейбъл Маунтин. Други атрактивни дестинации са оживеният мегаполис Йоханесбург, завладяващ с динамичната си енергия и космополитен живот и красивата столица Претория, богата на изобилие от исторически сгради, паметници и музеи.

Благодарение на Световното първенство по футбол, което ще се проведе от 11 юни до 11 юли 2010 г., Република Южна Африка се превърна в една от най-горещите туристически дестинации в целия свят. Градовете, в които ще се провеждат футболните срещи са общо 9 – Йоханесбург, Дърбан, Кейп Таун, Претория, Порт Елизабет, Блумфонтейн, Полокване, Нелспруит и Рустенбург.

Местоположение

Република Южна Африка се простира на площ от 1 221.0 хил. кв. км. в най-южната част на африканския континент. Страната граничи с Мозамбик, Свазиленд, Зимбабве, Ботсвана Намибия и Лесото. Южна Африка има излаз на Атлантическия и Индийския океан. Най-високата точка се издига на височина 2 326 м в Капските планини. Столицата на страната е Претория.

Население

Южна Африка е една от най-богатите на етноси страни на африканския континент. Населението й днес наброява над 46 млн. жители, като това е държавата с най-голям процент на бялото население сред всички страни с чернокожо коренно население в Африка. Близо 75% от местните принадлежат към етническата група нигер-конго, към която спадат обюо 12 народа. Около 50% от населението на страната е християнско, по-голямата част – протестанско и по-малката католическо. В Южна Африка официални езици са 11-те езика на основните етнически групи, широко приложение също намира и английският език.

Национална кухня

Благословена с прекрасен климат, плодородни почви и безкрайни крайбрежия, Южна Африка се радва на една от най-вкусните и разнообразни кухни на африканския континент. Страната предлага изобилие от чудесни ресторанти, които ще ви предложат от изкусно приготвени местни морски деликатеси до различни интернационални ястия. Несъмнено едно от най-големите богатства на южноафриканската кухня са вкусно приготвените морски специалитети, които включват богата палитра от риба и различни морски дарове. Любими ястия са мидите, задушената риба, октопод или риба на скара и още много други морски изкушения. Южноафриканците обичат също и барбекюто – тук се приготвя най-различни месни вкусотии, между които са пикантната наденица и кебапът, подправен с къри. За да усетят пълна наслада от превъзходно приготвеното месо, местните обичат да пият бира. Страната е прочута също и с производството на вино и едни от най-добрите вина в света.

Визи

От 01.08.2005 г. българските граждани, които желаят да посетят Република Южна Африка, е необходимо да притежават предварително издадена виза. За целта следва да притежават паспорт, валиден минимум шест месеца след изтичането на разрешения престой.

Контакти на Посолството на Южна Африка в България:

Канцелария: 1000 София, ул. &ldquo,Бачо Киро&rdquo, 26
Тел.: 939 50 15
Факс: 939 50 17
E-mail: sofia.consular@foreign.gov.za
Работно време: 08.00 – 16.00 часа
Консулски отдел: 10.00 – 12.00 часа /понеделник и четвъртък/ – подаване на документи за визи,
14.00 – 15.00 часа /сряда и петък/ – получаване на визи

Контакти на Посолството на Република България в Претори, Южна Африка

Republic of South Africa, Pretoria 0102
Embassy of the Republic of Bulgaria
PRETORIA
1071 Church street, 0083 Hatfield P.O. Box 26296, Arcadia 0007
Тел.: (0027 12) 342-37-20, (0027 12) 342-79-41,
Факс: (0027 12) 342-37-21,
E-mail: embulgsa@iafrica.com

Кога да посетим Република Южна Африка
Пари и разходи за Република Южна Африка
Дестинации в Република Южна Африка


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар