Пари и разходи за Тунис

Пари


Официалната валута в Тунис е тунизийският динар (TND). В 1 динар се съдържат монети от 1000 милима. В обръщение са банкноти от 30, 20, 10 и 5 динара, както и монети от 500, 100, 50, 20, 10 и 5 милима и 1 и 0,5 динара.

100 български лева се равняват на малко над 150 тунизийски динара

(информацията е към последното обновяване на статията през юни 2023 г)

Ако желаете да обмените валута, можете да се насочите към всяка банка или обменно бюро. Банките работят от 08.00-11.00 ч. и 14.00- 16.30ч., а бюрата от 9.00-11.00 ч. и от 15.00-17.00 ч.

Повечето хотели също обменят валута. Най-широко разпространената чуждестранна валута е щатският долар – обикновено той се движи спярмо америкаската валута в съотношението 3 динара за долар. След като обмените валута, непременно пазете квитанцията през целия си престой.

Кредитните карти стават все по-обичайно средство за разплащане в Тунис. Най-разпространени са Visa, Eurocard, American Express и Diners Club. Ако желаете да изтеглите пари от банкомат, ще се натъкнете на ATM автомати в повечето големи курорти и градове като Сус, Хамамет, Монастир и други.

Разходи


Тунис се превръща все повече в привлекателна дестинация за почивка не само заради красивите й морски курорти, но и заради изгодните оферти, които се предлагат на нашия туристически пазар. Ако сте решили да си подарите едноседмична ваканция в някой от най-популярните морски курорти, е най-добре да се обърнете към някой от родните туроператори и да се възползвате от изгодните чартърни почивки.

Например за осем дневна почивка в 3-звезден курорт в Монастир ще платите от 200 евро на човек в двойна стая, в зависимост от периода, който си изберете. В 4-зезден хотел в Сус или Хамамет почивката ви ще струва от около 360-370 евро на човек. Тези ориентировъчни пакетни цени включват обикновено 7 нощувки при съответната база на изхранване, трансфер от литещето до хотела и обратно и медицинска застраховка. Летнищните такси, които са в размер на 85 евро или разходите за екскурзии се заплащат допълнително.

Обща информация за Тунис
Кога да посетим Тунис
Дестинации в Тунис

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*