Кога да посетим Малдиви?

Дестинации в Малдиви

Прелестните Малдивиски острови са подходящи за посещение по всяко време на годината. Климатът на островите е тропически, а годината условно може да бъде разделена на два периода, определени от мусонните ветрове. Първият – от декември до март, се отличава с малко дъждове и ниска влажност. Вторият – от май до ноември е характерен с много по-силни ветрове и дъждове. Като преход между двата периода, месец април се отличава с чиста вода и почти постоянна температура от около 30 ° C.

Ако сте любителите на подводното гмуркане можете да упражнявате любимия си спорт през цялата година. Съществува едно основно златно правило, което може да ви бъде от полза: през периода от май до ноември, животът в рифа е много по-разнообразен и има по-добра видимост от западната страна на всеки атол, а от декември до април – от източната му страна. Сезонът на сърфистите е от март до октомври – тогава курортите предлагат най-изгодни цени. Ако искате да прекарате известно време в столицата Мале или в други обитавани острови, имайте в предвид, че е добре да избягвате празника Рамазан, тъй като местното население е мюсюлманско и по това време ще се натъкнете на затворени ресторанти и не чак толкова сърдечно гостоприемство както през останалото време от годината.

Всъщност активният туристически сезон на Малдивите е от декември до април, когато островите се радват на периода на сухите мусони. Периодът от февруари до април е най-горещият през годината и всички курорти на островите работят на пълен оборот. От средата на декември до началото на февруари, цените скачат още повече заради Коледните и Новогодишни празници. Слабият туристически сезон на островите е от май до ноември – периодът на бурите и дъждовете. По това време идват най-малко туристи на почивка, а цените са най-изгодни, с изключение на месец август.

Обща информация за Малдиви
Пари и разходи за Малдиви

 

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*