Банкок – Дестинации в Тайланд

Банкок, който в превод означва &bdquo,Град на ангелите&rdquo, е забележителен мегаполис, в който кипи енергията на Азия. Столицата на Тайланд с усмивка ни поднася екзотичен микс от контрасти, изпъкващи между запленяващите древни будистки храмове и луксозните бизнес сгради, между вечно задръстените автомобили, мотопеди и тук-туци и плавно носещите се лодки по каналите река Чао Прая&hellip, между ароматните улични сергии и изисканите ресторанти, разположени на върха на някой лъскав небостъргач.

Това е градът, в който няма да скучаете дори за миг. Ще разберете, че изобилието от будистки храмове е само малка част от това, което можете да видите тук. Разходката в зеления просторен парк Lumpinee ще ви зареди с енергия, не само с екзотичната си красотата, но и с активно спортуващите хора. Разходката с лодка по река Чао Прая ще ви отведе до наколните тайландски жилища, а с модерения скоростен влак Sky Train, прелитащ над града ще стигнете до ултра модерните молове и луксозни ресторанти.

Няма как по време на престоя си да не усетите тръпката от пазаруването, придружавано винаги от сериозни преговори за цената. Непременно посетете плаващия пазар от пъстри лодки, пълни с изобилие от плодове и зеленчуци, пазара Чатучак, от където можете да си купите всичко на неприлично ниски цени и прословутия нощен пазар Пат Понг. За тези от вас, които желаят да вкусят от нощния живот на Банкок – пикантните възможностите са изкушаващо много, така че грабете с пълни шепи и им се насладете…

Обща информация за Тайланд
Кога да посетим Тайланд
Пари и разходи за Тайланд


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар