Хо Ши Мин – Дестинации във Виетнам

Хо Ши Мин е най-големият град във Виетнам и безпорно културната и търговската столица на страната. Успял да съхрани част древните традиции, днес огромният метрополис ни поднася една необикновена симбиоза от динамичен живот, хаотичен трафик и вечно задръстени улици, сред които се прокрадват късчета зелени пространства. Голяма част от местното население все още нарича града със старото му име – Сайгон, което той е носил до 1975 г.

Ако всяко населено място имаше свой символ, този на Хо Ши Мин със сигурност щеще да бъде мотоциклета. Ще останете измумени как над три милиона мотоциклети всеки ден прелитат на големи рояци по улиците. Най-бързият начин да се придвижите по задръстените булеварди, е да използвате местното такси – т.нар. мотоциклет xe om. Когато разглеждате града, ще попаднете в един сюрреалистичен колаж от оживени пазари, тротоарни кафенета, масажи и клиники за акупунктура, малки дървени магазинчета, изобилстващи от подправки, коприна и ръчно изработени мебели и не на последно място древните пагоди, които умело контарстират на модерни и луксозни небостъргачи.

Днес Хо Ши Мин е част от икономическия бум на Виетнам. Инвестициите доведоха до построяването на първокласни и модерни хотели и ресторанти, нощни клубове и бутици, но въпреки огромния устрем и напредък на града, той все още не е забравил своето древно минало, което можете да усетите във всеки храм, пагода или сграда.

Обща информация за Виетнам
Кога да посетим Виетнам
Пари и разходи за Виетнам


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар