Хуа Хин – Дестинации в Тайланд

Хуа Хин е най-старият и традиционен курорт в Тайланд. В сравнение с повечето други ваканционни дестинации в страната, които привличат предимно чужденци, Хуа Хин е курорт, който с радост приютява и тайландски туристи. Докато островите Пукет и Самуи, бяха много по-късно преоткрити от туризма, Хуа Хин е любим курорт в Тайланд от вече над 70 години.

Курортът е бил открит в началото на 1920 г. от Крал Рама VII, като идеално място за бягство от огромния шумен мегаполис Банкок. Така спокойното рибарско селце е имал честта да стане Кралския курорт и в последствие придобива популярност сред тайландската най-висша класа. Построяването на железопътна линия до Банкок улеснява достъпа до курорта и го прави още по-известен сред тайландската общественост. Но фактът, че е получил кралското одобрение, му придава един наистина специален характер.

През 1928 г., крал Рама VII построява двореца Klai Kangwon (в превод означава &bdquo,Далеч от тревоги&rdquo,), който и до днес остава официална кралска резиденция. Тя все още често се използва от членове на кралското семейство и е отворена за външни посещения.

Хуа Хин продължава своето развитие като аристократичен курорт с нова атракция – голф изгрище. Много от заможните и известните жители на Банкок построяват свои собствени летни къщи на брега на морето и прекарват спокойни семейни почивки в курорта с уникална идентичност.

Днешният посетител на Хуа Хин може да усети магията и очарованието на тази специална атмосфера и същевременно да открие толкова много възможности за забавление. Необятни чисти плажове, изобилие от водни спортове, разходки из красиви паркове, пещери и водопади – това са само част от приключенията, които ви очакват през деня. Голфът е също една от основните атракции в курорта – макар, че Тайланд все още не е преоткрит като голф дестинация, на дългата 5 мили плажната ивица е построен най-голямото голф игрище в Тайланд. Вечерта ви препоръчваме да се разходите сред пъстрата палитра от местни сергии и магазини, след което да се насладите на вкусната тайландска кухня в някое наколно ресторантче над водата.

Обща информация за Тайланд
Кога да посетим Тайланд
Пари и разходи за Тайланд


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар