Окланд – Дестинации в Нова Зеландия

Обща информация за Нова Зеландия
Кога да посетим Нова Зеландия
Пари и разходи за Нова Зеландия
Забележителности в Нова Зеландия

Ако сте избрали Окланд за една от спирките си по време на пътешествието ви из Нова Зеландия, със сигурност няма да съжалявате. Още в първия миг най-големият новозеландски град ще ви плени със своята очарователност и космополитност.

Разположен на Северния остров, в тесен провлак между пенливите води на пристанищата Waitemata и Manukau, градът ще ви предложи много – мек климат, зелени хълмове, гъсти гори, безброй красиви вулканични конуси и над 50 острова, живописно разпръснати в приказния тихоокеански залив Hauraki. Към всичко това прибавяме и щипка от невероятния микс от европейска, полинезийска и азиатска клутури, които се преплитат с ценното клутурното наследство на маорите. Щом се запознаете с прелестите на Окланд, ще се рзберете, защо маорите са наричали новозеландския град „Тамаки-Макау-Рау”, което в превод означава „Девицата със стоте обожатели”.

Ако искате първо да вкусите от космополитния градски живот на Окланд, ви предлагаме да започнете със сити тур на града – ще се изненадате от многобройните забележителности, музеи, галерии, паркове и приказни градини, които можете да разгледате. Несъмнено задължителна сприка в маршрута ви трябва да бъде зашеметяващата кула Sky Tower – една от гордостите на новозеландци. Висока цели 328 м, върхът на небесната кула предлага спиращи дъха 360 –градусови панорамни гледки към целия град. Не пропускайте да преминете и по известния мост Хабрър.

Ако желаете да се докоснете до историята, културното и природно наследство на страната, непременно посетете прочутия музей „War Memorial” – музеят ще ви заплени и с безценните си интересни колекции от маорски съкровища. Художествената галерия „Toi o Tamaki” е най-голямата в Нова Зеландия и съхранява богата колекция от над 12 500 творби, а зоологическата градина „Auckland Zoo”, както и приказната ботаническа градинa „Auckland Botanic Gardens” със сигурност ще ви очароват с интересните си животински обитатели и растителни видове. 

Хубавото на Окланд, е че в момента, в който пожелаете да се откъснете от шума, забързания ритъм на живот и вечните задръствания на града, можете само за половин час буквално да се пренесете в съвсем различен свят – там има слънце, приказни острови, кристални води и чудесни възможности за отдих и походи сред гъстата тропическа джунгла. Едни от най-известните дестинации са екзотичните острови Great Barrier Island и Waiheke – райски кътчета за незабравими романтични емоции.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар