Уелингтън – Дестинации в Нова Зеландия

Обща информация за Нова Зеландия
Кога да посетим Нова Зеландия
Пари и разходи за Нова Зеландия
Забележителности в Нова Зеландия

Столицата на Нова Зеландия, Уелингтън несъмнено има какво да предложи на своите посетители. Приказно сгушен до живописно пристанище, между красиви зелени хълмове, в най-южната част от Северния остров, градът е не само столица, но и важно културно средище на страната.

Когато сте в града, непременно се разходете до красивата катедрала Уелингтън и сградата на Парламента. Препоръчваме ви да си направите и живописна разходка край морето със старинния трамвай до Националния музей „Те Папа”. Освен, че по пътя ще се насладите на приказно красиви панорамни гледки, щом стигнете в музея ще можете да се докоснете до богатата история на страната, да научите нещо повече за нейната колонизация, за различни видове уникални растителни и животински видове, интересни факти за озоновата дупка и куп други интригуващи неща.

Подарете си разходка и до великолепния Ориенталски залив. Несъмнено завършек и кулуминация на обиколката ви на града ще бъде изкачването на хълма Виктория, от където се откриват спуращи дъга гледки към живописния залив Кук и целия Уелингтън.

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар