Австралия – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Австралия

Кога да посетим Австралия
Пари и разходи за Австралия
Дестинации в Австралия
Забележителности в Австралия

Тя е шеста по големина на планетата и единствената страна, разпростряла се на цял континент. Тя е надарена с приказна природа, уникална култура и великолепна история, а населението й е едно от най-дружелюбните в света. Тя е Австралия – далечна, бленувана и толкова красива!

Местоположение

Австралия е единствената държава в света, разположена на територията на цял континент. Земите на тази приказна страна включват остров Тасмания и безброй други по-малки острови в Индийския и Тихия океан. Общата дължина на бреговата й линия е 36 735 км. На изток страната граничи с Коралово и Тасманово море, на север бреговете й се мият от водите на Арафурско и Тиморско море, а на запад и юг от Индийския океан. Съседни страни са Нова Зеландия на югоизток и Източен Тимор, Папуа Нова Гвинея и Индонезия на север. Столицата на страната е Канбера, а други големи магаполиси и градове са Сидни, Мелбърн, Брисбейн и Пърт.

Население

Населението на Австралия е невероятен микс от различни етнически групи и култури – днес жителите наброяват над 21 000 000 души. Най-много представители има германската група –над 85 % са австралийци, близо 7% англичани и по-малки проценти са представители на още 14 нации, между които немци, шотландци, евреи и др. Местните народи са малко над 1% от общото население и са представени от австралийски аборигенни народи, островни жители от Торесовия проток и др. Близо 98% от австралийското население е християнско, като по-голямата част са протестанти, а по-малка – католици и православни християни. Официалният език в страната е английският.

Национална кухня

Когато стъпите на тази очарователна земя, ще се убедите, че австралийската кухня е една от най-разнообразните и превъзходни кухни в света. Тъй като страната е била английска колония, няма как да не доловите подчертаното английско кулинарно влияние. Австралия е прочута с прясната риба, прекрасните местни плодове и вкусно приготвено говеждо и ангнешко месо. Макар и да ви се струва малко екзотично, няма как да не опитате едно от типичните местни ястия, включващо месо от кенгуру. В страната също така можете да се насладите на богата палитра от превъзходни сирена. Не пропускайте да опитате австралийския вариант на пролетните ролца – „chiko roll”, които се приготвят от овнешко месо и различни зеленчуци, също така традиционният пшеничен хляб  “damper” и месният пай “pie floater”, приготвен с доматен сос в типичен английски стил.

Визи

Българските граждани, които възнамеряват да осъществят пътуване до далечна Австралия, е необходимо да притежават виза и задграничен паспорт, валиден поне шест месеца. За Австралия има няколко вида визи – туристическа – тя важи до три месеца, краткосрочна бизнес виза, която отново важи до три месеца и визи за временно пребиваване за следване, работа и др. Визите за Австралия се издават от посолството на Австралия в гръцката столица Атина.

Контакти на Посолството на Австралия в Атина, Гърция

First Secretary (Immigration)
Level 6, Thon Building
Corner Kifisias & Alexandras Ave
Ambelokipi
Athens 115 23
Greece
Тел: +30 (210) 870 4000
Факс: +30 (210) 870 4111
www.ausemb.gr
www.immi.gov.au

Контакти на Посолство на Република България в Канбера, Австралия

Australia, Canberra
33 Culgoa Circuit, O’Malley
Phillip DC, ACT 2606
P.O.Box. 6096
Tel.: (+61 2) 6286 97 11
Tel./Fax: (+61 2) 6286 96 00
Е-mail: embassy@bulgaria.org.au

 

Провери и Намери Най-Ниската Цена Сред 1 206 987 Места за Настаняване по Целия Свят:

Booking.com онлайн хотелски резервации

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар