Бора Бора – Дестинации във Френска Полинезия

Palm tree hanging over stunning lagoon with blue sky

Чудете се къде е Раят на Земята? Смело можем да ви отговорим, че има такова уникално кътче по света и то се намира само на 230 км от приказното Таити. Това е екзотичната и бленувана Бора Бора – най-скъпоценното бижу на Френска Полинезия. Островът е истинско райско място за луксозна, романтична почивка или вълшебен меден месец.

Заобиколена от неописуемо красива лагуна и бариерен риф, богат на пъстър и разнообразен подводен свят, сред Бора Бора се издига угаснал вулкан, който е формирал красивите върхове Отеману и Пахия. Местното летище се намира на малкото островче Моту Муте, разположено на двайсетина минути по вода от основното селище Вайтапе. Приближавайки острова с кораб или самолет, пред вас ще се разкрие неописуема гледка, за която думите просто не стигат – екзотичната Бора Бора ще се появи като сияние, заобиколено от бели пясъци, кристална тюркоазна вода и множество малки живописни островчета.

И така, очаква ви незабравима и релаксираща почивка в едно от най-красивите и луксозни места в света. За да усетите пълната атмосфера на Бора Бора, е най-добре да се настаните в някое от красивите наколни бунгала, разположени навътре във водата. Поплувайте в топлите тихоокеански води и се наслаждавайте на ласките на слънчевите лъчи сред спокойствието и екзотиката, които ви заобикалят. Ако ви се прииска да разнообразите почивката си, можете да се разходите с лодка до някое от съседните островчета, да покарате уиндсърф или да се гмуркате надълбоко, за да изследвате красивия подводния свят, богат на толкова интересни обитатели.

Винаги усмихнато, месното население ще ви посрещне навсякъде топло и сърдечно. Проблеми с общуването няма да имате, тъй като освен френски и таитянски, местните се справят доста сполучливо и с английския. А кухнята е просто божествена – със сигурност ще се влюбите във всички екзотични ястия, които предлага пъстрата полинезийската кухня.

Обща информация за Френска Полинезия
Кога да посетим Френска Полинезия
Пари и разходи за Френска Полинезия

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*