Таити – Дестинации във Френска Полинезия

Booking.com

„Кралицата на Пасифика” – с това вълшебно име наричат Таити – островът от мечтите, разположен в сърцето на Френска Полинезия. Той е най-големият и най-многолюдният от общо 115-те екзотични острова. Намира се на около 230 км от Бора Бора и е разделен на две части – Таити Нуи и Таити Ити. Островът е богат на уникална култура и екзотика и е една от най-изкусителните и скъпи туристически дестинации в света.

През 1880 г. Таити става колония на Франция и до ден днешен тя е нейна територия. Поради тази причина, не се учудвайте, че освен местният таитянски, официален език на острова е и френският.

Таити посреща своите гости с изобилие от екзотични хотели, луксозни ресторанти и чудесни възможности за забавления. През деня освен на ласките на топлите слънчеви лъчи, можете да се отдадете от уиндсърфинг или дайвинг, а вечер да се порадвате на полинезийските ритми в някой от местните нощни клубове.

Не пропускайте да посетите и столицата на Френска Полинезия – модерният пристанищен град Папеете. Препоръчваме ви да си направите екскурзия и до остров Моореа, който буквално ще ви заплени с бленувано спокойствие и екзотична природа.

Обща информация за Френска Полинезия
Кога да посетим Френска Полинезия
Пари и разходи за Френска Полинезия

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар