Пари и разходи за Доминиканска Република

Официалната валута в страната е домениканското песо (RD). В обръщение са банкноти от 2000, 1000, 500, 100, 50, 20 и 10 RD, както и монети от 1 и 5 песо. От чуждестранната валута, най-широко разпространен е щатският долар. В много туристически дестинации, голяма част от хотелите и ресторантите обявяват цените си в долари и песо, но всъщност предпочитат да им бъде платено в долари. На някои места като Las Terrenas и Las Galleras, еврото се приема също толкова добре. Все пак, въпреки че много туристически услуги могат да бъдат заплащани в долари, имайте в предвид че песото ще ви бъде необходимо, особено ако се намирате в големите туристически райони. В такива случаи не очаквайте търговеца да ви върне ресто в долари или друга валута.

По принцип в банките и обмените бюра, наречени Casa De Cambio, можете лесно да смените някои от водещите валути в песо. В по-големите градове банките работят от понеделник до петък – от 8,30 ч. до 16.00 ч., като някои клонове са отворени до 21.00 ч. и в събота сутрин. Голяма част от по-големите комплекси и хотели също предлагат тази услуга на рецепция, но имайте в предвид, че обменните курсове в там са много много по-неизгодни. Най-добрите курсове ще намерите в Casa De Cambio. Списъкът с валутите, които могат да бъдат лесно обменяни в доминиканско песо включва щатски долари, канадски долари, еврот и английски паунди.

Кредитни карти – Visa, Master Card, American Express се приемат в голяма част от туристическите курорти, хотели, ресторанти и магазини. Все пак, имайте в предвид, че някъде ще бъдете таксувани допълнително за тази услуга – обикновено с 16%.

Обща информация за Доминиканска Република
Кога да посетим Доминиканска Република
Дестинации в Доминиканска Република


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар