Гранд Бахама – Дестинации в Бахамски острови

Обща информация за Бахамски острови
Кога да посетим Бахамски острови
Пари и разходи за Бахамски острови

Гранд Бахама е четвъртият по големина остров сред общо 700 от групата на Бахамските острови. Разположен на 90 км от щата Флорида, очарователният остров се намира в най-голяма близост до територията на САЩ.

Гранд Бахама е бил открит преди векове. Най-източната част на острова има все още недокоснати екзотични плажове, които са напълно необитаеми, а градовете в западната част до ден днешен са успели да съхранят уникалния си старинен чар. Разхождайки се из парковете на острова, можете да намерите ценни останки от Аравакските ранни цивилизации, както и следи от пиратите. Ще останете увлечени от дълбоките тайни и интересни истории, които островът крие в себе си.

На Гранд Бахама се намира втория по големина град в страната – Freeport/Lucaya. Развиващ се с все по-бързи темпове, градът предлага още по-космополитна атмосфера от столицата Насау. Freeport/Lucaya е рай за любителите на спортните изяви – тук се провеждат състезания по голф, тенис, гмуркане и риболов. Всъщност градът е изцяло създаден, за да удовлетвори желанията на туристите. Само преди четирсет години той дори не е съществувал, но днес се е превърнал във фантастично място за незабравима ваканция по бреговете на Гранд Бахама.

Разбира се, островът не се представя само Freeport/Lucaya. С яркозелените си океански води, вероятно най-наситените сред всички острови и неописуемите пейзажи, разкриващи микса от свръхмодерни курорти и пустеещи пясъци, Гранд Бахама е идеалното място за вълнуваща ваканция на Карибите, подходяща за всеки вкус. Къде другаде ще имате възможност да изследвате една от най-големите подводни пещери, да плувате с делфини, да се срещнете лице в лице с акули и всичко това само за един ден? Вероятно ще бъдете изкушени и от някои от прекрасните девствени плажове на източния бряг, където можете да се отдадете на мечтаното тропическо спокойствие в компанията на любими хора. Всички тези вълшебства ви очакват на един от екзотичните и красиви Бахамскии острови.

 

 

 

 


Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар