Пуетро Рико – Информация за Туристи, Забележителности и Оферти за Почивка

Дестинации в Пуетро Рико

Разположено на около 1600 км източно от Доминиканската Република, слънчево Пуерто Рико е екзотичен остров в Карибско море и една от най-привлекателните карибски дестинации. Островът е обграден от Атлантическия океан на север и Карибско море на юг. На изток граничи с Американски Вирджиснки острови, а на запад с остров Еспаньола, обединяващ красивите Доминиканска република и Хаити.

Пуерто Рико е богато на интригуваща история и минало. Първият европеец, който стъпва на острова е Христофор Колумб. Когато през 1493 г. той открива това приказно късче земя, му дава името Пуерто Рико, което в превод от испански означава „Богато пристанище”. Местните жители по това време – индианските племена араваки и кариби са били постепенно унищожени, а на тяхно място са докарани роби от Африка с цел експлоатиция на полетата за захарна тръстика.  

Днес Пуерто Рико е със статут на Свободно присъединила се държава към САЩ. Столицата на страната е оживеният град Сан Хуан, който е една от най-любопитните и интересни дестинации на острова.

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар