Сантяго де Куба – Дестинации в Куба

Обща информация за Куба
Кога да посетим Куба
Пари и разходи за Куба

Сантяго де Куба е вторият по големина град в Куба и културна столица на страната. Всеки, който изпитва влечение към кубинската литература, музика, архитектура или политика, е добре да изживее поне няколко наситени с емоции дни, за да се слее с необикновената атмосфера на  града.

Разположен в близост до Хаити и Доминиканската република, в Сантяго винаги са се преплитали различни културни влияния, както от изток, така и от запад.  През годните те са играели важна роля в изграждането идентичността на града. Никъде другаде в Куба, няма да срещнете толкова пъстра палитра от хора и толкова проникновена историческата съдба на града.

През годините, Диего Велазкез е превърнал Сантяго във втора столица на Куба. По-късно Фидел Кастро е използвал града за началото на своята националистическа революция, а Дон Факундо Бакарди е построил първия си завод за производство на емблематичния за страната ром. Сантяго е родината на почти всички кубински музикални жанрове, зародили се някъде по прашните и чувствени улици на града. Тук са родени и едни от най-големите национални герои в Куба.

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар