Хавана – Дестинации в Куба

Обща информация за Куба
Кога да посетим Куба
Пари и разходи за Куба

Изпълнена с цветен колорит и неспирни латино ритми, Хавана е най-големият и оживен град в Карбиския басейн и водещ търговски център в страната. Няма как да не останем впечатлени от завладяваща енергия и легендарната романтична атмосфера на кубинската столица. Усмихнатите местни жители съвесем основателно обожават своя град и не е никак трудно да разберем защо.

Преди около 500 години, сред толплите кристални води на Крибско море, историята е сътворила най-наелектрезиращия и уникален град в Латинска Америка. През годините Хавана е преживяла какво ли не, но днес я свързваме със страстните салса и мамбо танци, кубинските пури Cohiba, рома Havana Club, Че Гевара…и какво ли още не.

Кубинската столица е една от четиринайсетте провинции в Куба, наречена Ciudad de La Habana. Уникалното й местоположение в близост до щата Флорида в САЩ, я прави привлекателна дестинация и заради изкушаващата възможност за пътувания до Маями.

Разхождайки се из слънчева Хавана, ще попаднете сред пъстра палитра от дворци, музеи, униаклни архитектурни сгради, цървки, крепости и площади. Не пропускайте да посетите старата част на града, която през 1982 г. е обявена за световно наследство на ЮНЕСКО. Именно в нея се усеща пулсиращото сърце на Хавана и там все още витае богатото минало и култура на града.

Заслужава си да видите красивата Ботаническа градина, Националния музей на изкуствата, Музея на декоративните изкуства, както и изпъстрения с азиатски аромати, миризми и вкусове – Чайна таун. Вечерта, се потопете в изкушаващите латино ритми, който пулсират навсякъде – по улиците, в местните ресторанти, в заведенията. Хората тук, макар и бедни, са някак си искрено щастливи – винаги любезни, усмихнати и във вихъра на танца и доброто настроение.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*