38% туристи от Чужбина се връщат у нас

Booking.com

Отчетен е 17% по-малка посещаемост в сферата на туризма за изминалите 3 месеца. Това заявки за ефира на bTV, Румен Драганов (Институт за оценки и анализ в туризма).

По думите на Драганов се очакват у нас да пристигнат 16 хиляди, чартърни полета с туристи от Чужбина, до края на летния сезон. Той смята, че от 75% заетост, приблизително 2,5 милиона чуждестранни туристи ще посетят нашето Черноморие.

От проведените анализи и редица проучвания, става видно още, че от туристите идвали в минали лета 38% се завръщат. Това показва интерес и удовлетвореност на гостите, относно предлаганото обслужване и ниво на качество.

Експертът в областта на туризма, споменава още, че търговци и всички в брашна с хотелиерство и ресторантьорство, които не предлагат отлични услуга ще бъдат пометени от конкуренцията си.

Обратно на мнението на Румен Драганов, стои изказването на екоактивиста Мария Кавлакова. Тя заяви, че сред най-забележителните неща, които българския туризъм може да предостави на чужденците е менюто. Тук идва място за старата поговорката, която гласи: „Ден година храни“. Тя е много вярна и в случая се отнася точно за туризма в България. Според Кавлакова: „Никой не е длъжен да си харчи парите за бетон“.

Не 1-н, а цели 23 строежа в защитена местност „Алепу“ са планирани.

Всеки от тях е минал екооценка, а това означава, че строежа на всеки от тях може да започне по всяко време.

Мария Кавлакова каза още, че бетонът по море е голям проблем, а самото съоръжение на Алепу и идеята за подпорна стена е обидно.

В отговор на това изказване, Драганов отправи критика към правителството, относно казуса „Алепу“. Той смята, че подобни обекти вредят изключително и са в ущърб за имиджа на българския туризъм. Това, смята той – обезверява хората. В резултат на това прокуратурата спира този процес.

Бургазлиите се изправят на протест, срещу строежите по Черноморието

Мотото на протестните шествия е: „Море без бетон“

В заключение на темата: българското Черноморие, екоактивистката Мария Кавлакова каза, че къмпингуването е отживелица в България и заяви, че страната ни е като „мащеха“ за него. Всичко в областта на къмпингуването е разграбено, опустошено и оставено на пълна разруха, за да има оправдание след това защо е продадено.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар