Ангелкова с оптимистичен вариант: 40% загуби в туризма след кризата COVID 19

Booking.com

Загубите за туризма в България може да варират 30 до 40%, ако всички планувани чартърни полети, бъдат реализирани.

Това заяви министърът на туризма Ангелкова за Нова телевизия.

Тя каза още, че туризмът у нас е сринат до основи и сега, тепърва се заделят помощи за реклама.

Николина Ангелкова, каза още, че би искала да има по-позитивни послания за сферата на туризма у нас. Тя спомена и, че антикризисна кампания е стартирана още в месец април.

От изявлението й за телевизия Нова, министърът каза още, че са отделени 12 млн. лв. за рекламни кампании. Вече са създадени 54 клипа за популяризиране на туризма по нашето Черноморие. От идната седмица се очаква тези реклами да текат по водещи БГ телевизии и онлайн канали в съседките на нас.

От изключително значение е да има таргетирана реклама, отбеляза Ангелкова. В момента, когато започнат пътуванията, именно тя да окаже моментален ефект.

Удължават летния сезон до края на октомври

Това също беше в изявлението на министърът на туризма Ангелкова

Що се касае за сигналите за кафе, което струва 8 лв. по плажната ивица и таксуване на уж безплатен интернет, министърът беше категорична, че са взели необходимите мерки и това са индивидуални ситуации. Наред с това Николина Ангелкова допълни, че от подобни примери се повлиява масово над българския туризъм.

Тя обясни още, че плажните принадлежности не бива да се слагат под един знаменател с отделна търговска площ. За последната, трябва да има ясни обозначения.

Министърът на туризма отрече появилите се слухове, че задръстванията по границата с южната ни съседка Гърция се цели да се унищожи туризма в България. От думите ѝ става ясно, че няма как всичко, което става у съседни на нас страни да е фактор, породен от нас.

Във връзка с появилите се снимки на премиера, Николина Ангелкова каза още, че е отвратено. По думите й „сме стигнали дъното“, щом на явен показ излизат такива подобни компромати.

Никой не споменава това, което е ГЕРБ постига. Обратно на очакванията, битка се води с политиката, като се използват компромати. С това заключи интервюто си пред НОВА ТВ министърът.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар