Санто Доминго – Дестинации в Доминиканска Република

Санто Доминго е най-старият град сред Антилските острови, от където е поставено началото на изграждането на Америка. Столицата на Доминиканската република е разположена на южния бряг на страната, по средата между западната граница с Хаити и източното крайбрежие. Градът е икономически и търговски център и водеща туристическа дестинация в Карибския басейн.

Когато сте в Санто Доминго, не пропускайте да посетите историческата част на града, обявена за част от Световното културно наследство от Юнеско. Разходете се по каменните улици сред красивата испанска колониална архитектура и се пренесете за миг в далечната 1600 г. Тук ще намерите символа на града – първата катедрала, построена някога в Америка, наречена „Santa Mar&iacute,a la Menor“, както и първите болница и университет. Колониалният музей Лас-Касас-Реалес, Дворецаът Alcazar de Col&oacute,n, който е бил резиденцията на испанските крале в Новия Свят, първата крепост на Новия Свят &ldquo,Ла Форталеса&rdquo, и Слънчевият часовник са само част от уникалните исторически забележителности, които са съхранили почерка на дълбокото минало.

Санто Доминго има разбира се и своя съвременен облик, с който си заслужава да се запознаете. Това е град изпълнен със забързан живот и безброй млади и усмихнати лица. Може би няма друго място на Карибите, което да предлага такова голямо разнообразие от ресторанти, заведения и богат нощен живот. Тук те са толкова много, че дори на местните жители им е трудно да ги посетят всички. Градът предлага и чудесни възможности за шопинг.

Обща информация за Доминиканска Република
Кога да посетим Доминиканска Република
Пари и разходи за Доминиканска Република


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар