Салвадор – Информация за Туристи, Забележителности и Оферти за Почивка

Booking.com

Дестинации в Салвадор

 

Макар и заела най-малкото късче земя в Централна Америка, Салвадор изобилства от красиви планини и притихнали вулкани, живописни реки и езера и пленителни плажове. Придобила славата на рай за сърфистите, страната е прочута като едно от местата с най-добри вълни в цял свят – златни места за сърф са плажът La Libertad, намиращ се недалеч от столицата Сан Салвадор, както и плажовете El Sunzal, El Zonte и El Este.

Една от задължителните спирки в страната е космополитната столицата Сан Салвадор. Оживеният мегаполис е изпъстрен с куп заведения и ресторанти, чудесни възможности за шопинг, забавления и нестихващ нощен живот. Колониалните градове Апанека, Juayua, Panchimalco, and Suchitoto пленяват с необикновената си атмосфера, а уникалните археологическите комплекси в San Andrés, Joya de Cerén, and Tazumal ни отвеждат назад в древната цивилизация на Маите.

С всички тези богатства Салвадор несъмнено е една от най-интригуващите дестинации в Латинска Америка. Изчерпала енергията си заради гражданскатата война и опустишителното действие на няколко природни бедствия, днес страната е почти възстановена и отново готова да се изправи пред предизвикателствата на туризма.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар