Алания – Дестинации в Турция

Алания е един от топ курортите в Турция, разположени на великолепното средиземноморско крайбрежие. Градът се намира в живописния залив на Анталия и се слави с чудесните си хотели, необятни плажни ивици и изобилие от ресторанти, барове и нощни клубове.

Алания ще ви зарази с пъстротата и неспирната си динамика. През деня ви очакват вълнуващи морски емоции – плаж, спортни атракции, разходка с корабче, водни атракции в аквапарк и други морски изненади. Вечер градът става по-привлекателн от всякога – очакват ви куп заведения и ресторанти, предлагащи превъзходни местни специалитети и нестихващ нощен живот.

Турският курорт ще ви плени и с историята си. Градът е основан в далечния 4 век преди Хр. По времето на Римската империя е бил прочута база на пиратския флот, носеща името Коракесион. Пиратите укривали плячката си в Селджукската крепост от ХІІІ в., която днес е една от най-големите забележителности и символ на морския град. Други интересни атракции са Червената кула и красивият плаж Клеопатра.

Обща информация за Турция
Кога да посетим Турция
Пари и разходи за Турция

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*