Донецк – Дестинации в Украйна

Разположен в източната част на Украйна, Донецк е административен център на Донецка област и един от най-силно развитите промишлени райони в страната.

Донецк е основан през 1869 г. от британския предприемач Джон Хюс, който изградил металургичен комбинат и няколко въглищни мини в региона. В негова чест градът е бил наречен Юзовка и до 1924 г. е носил това име. Благодарение на богатите залежи на желязна руда и каменни въглища в Източна Украйна, градът е изживявял голям прогрес от своето създаване.

Днес Донецк е известен като водещ образователн център в Украйна, с 5 държавни и 5 частни училища и над 30 други научно-изследователски институции.През 2012 г. украинският град Донецк ще бъде домакин на едно от най-големите спортни събития в света – Европейското първенство по футбол 2012, чиито официални домакини са Украйна и Полша. Освен в Донецк, футболните срещи ще се провеждат в украинската столица Киев и градовете Лвов и Харков. В Полша градове-домакини ще бъдат Варшава, Познан, Вроцлав и Гданск. Евро 2012 ще се проведе от 8 юни до 1 юли.

Обща информация за Украйна
Кога да посетим Украйна
Пари и разходи за Украйна


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар