Лвов – Дестинации в Украйна

Обща информация за Украйна
Кога да посетим Украйна
Пари и разходи за Украйна
Забележителности в Украйна

Лвов е един от най-старите исторически градове в Украйна и несъмнено един от най-пленителните градове на Стария континент. Градът е основан в средата на 13 век от княз Данило Галицки, който му дава името Лвов в чест на своя син Лев Данилович.

Днес Лвов е водещ икономически и културен център и най-големият град в Западна Украйна. Символът на града, олицетворяващ името и силата му е Каменният лъв.

Лвов е очарователен с великолепната си архитектура, в която се преплитат многобройни стилове и различни епохи. Една от най-интересните забележителности е историческият център на града, част от Списъка със световно наследство на ЮНЕСКО. Интерес за туристите представляват още прелестната Католическа Катедрала, датираща от 14 век, Бароковата катедрала, великолепният Народен театър „Иван Франко", площадът Ринок, манастирът „Бернандин”, Музеят на Народната архитектура и живот.

През 2012 г. украинският град Лвов ще бъде домакин на едно от най-големите спортни събития в света – Европейското първенство по футбол, чиито официални домакини са Украйна и Полша. Освен в Лвов, футболни срещи ще се провеждат в украинската столица Киев и градовете Доне́цк и Харков. В Полша градове-домакини ще бъдат Варшава, Познан, Вроцлав и Гданск. Евро 2012 ще се проведе от 8 юни до 1 юли.  

Провери и Намери Най-Ниската Цена Сред 1 206 987 Места за Настаняване по Целия Свят:

Booking.com онлайн хотелски резервации

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар