Лвов – Дестинации в Украйна

Лвов е един от най-старите исторически градове в Украйна и несъмнено един от най-пленителните градове на Стария континент. Градът е основан в средата на 13 век от княз Данило Галицки, който му дава името Лвов в чест на своя син Лев Данилович.

Днес Лвов е водещ икономически и културен център и най-големият град в Западна Украйна. Символът на града, олицетворяващ името и силата му е Каменният лъв.

Лвов е очарователен с великолепната си архитектура, в която се преплитат многобройни стилове и различни епохи. Една от най-интересните забележителности е историческият център на града, част от Списъка със световно наследство на ЮНЕСКО. Интерес за туристите представляват още прелестната Католическа Катедрала, датираща от 14 век, Бароковата катедрала, великолепният Народен театър &bdquo,Иван Франко&quot,, площадът Ринок, манастирът &bdquo,Бернандин&rdquo,, Музеят на Народната архитектура и живот.

През 2012 г. украинският град Лвов ще бъде домакин на едно от най-големите спортни събития в света – Европейското първенство по футбол, чиито официални домакини са Украйна и Полша. Освен в Лвов, футболни срещи ще се провеждат в украинската столица Киев и градовете Доне́цк и Харков. В Полша градове-домакини ще бъдат Варшава, Познан, Вроцлав и Гданск. Евро 2012 ще се проведе от 8 юни до 1 юли.

Обща информация за Украйна
Кога да посетим Украйна
Пари и разходи за Украйна


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар