Кога да посетим Англия?

Обща информация за Англия
Пари и разходи за Англия
Дестинации в Англия
Забележителности в Англия

Ако сте сте решили да се запътите към Англия, е добре да знаете, че времето там е абсолютно непредвидимо. Един ден може да бъде слънчево и приятно, а на следващият ден да вали през цялото време.

Като цяло през лятото е топло, макар и не толкова горещо както в други европейски страни, а зимата е студена, влажна и по-мека. Средните температури тогава не падат под 0º C. Януари и февруари са най-студените месеци във вътрешността на страната, а по крайбрежията е най-студено през февруари. Превалявания от сняг има обикновено в края на зимния сезон. През лятото температурните стойности не надвишават 32ºC, а най-горещи месеци в цялата страна са юли и август. Времето през пролетта и есента често е много приятно – слънчево с кратки внезапни превалявания, така че няма да съжалявате ако решите да организирате пътуването си тогава.

Всъщност, ако трябва да обобщим кой е най-добрият период за пътуване до Англия, това определено е периодът между края на април – началото на май и септември. Разбира се, както в много други страни, през лятото има най-много туристи в страната. Пиковите месеци са юли и август, още повече защото местните училища и университети излизат в лятна ваканция. Така че, ако не обичате натоварените месеци, можете спокойно да изберете друг сезон за посещението си. Лондон и големите градове, определно имат какво да ви предложат през цялата година.


Провери и Намери Най-Ниската Цена Сред 1 206 987 Места за Настаняване по Целия Свят:

Booking.com онлайн хотелски резервации

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар