Ливърпул – Дестинации в Англия

Обща информация за Англия
Кога да посетим Англия
Пари и разходи за Англия
Забележителности в Англия

Ако сте решили да обиколите най-интересните точки на Острова, несъмнено трябва да включите в маршрута си Ливърпул. Градът се намира в северозападна Англия и е прочут като родното място на една от най-знаменитите рок групи на всички времена, Бийтълс.

Изпълнен с необикновена атмосфера и великолепни забележителности, Ливърпул заслужено се нарежда сред топ дестинациите във Великобритания. Ако сте решили да опознаете града., непременно включете в обиколката си двете катедрали – католическата и англиканската, които ще ви очароват с неповторимата си архитектура. Англиканската катедрала е висока цели 110 метра и се отличава като най-голямата катедрала във Великобритания. Ако обичате красивите панорами, непременно изкачете кулата й, за да се полюбувате на една от най-вълшебните гледки към града.

Сред най-интерсните атракции за туристите са и трите прелестни сгради – великолепната сграда на пристанището, изящната сграда на параходството „Кунард“ и високата 97 метра сграда „Ливър“, на която е поставена медна скулптура на птицата ливър. Именно тя се превърнала в символ на града. Не пропускайте да посетите и музея на култовата група Бийтълс, както и Мерисайдският морски музей и този на „Митницата и акциза”.

Провери и Намери Най-Ниската Цена Сред 1 206 987 Места за Настаняване по Целия Свят:

Booking.com онлайн хотелски резервации

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар