Ливърпул – Дестинации в Англия

Ако сте решили да обиколите най-интересните точки на Острова, несъмнено трябва да включите в маршрута си Ливърпул. Градът се намира в северозападна Англия и е прочут като родното място на една от най-знаменитите рок групи на всички времена, Бийтълс.

Изпълнен с необикновена атмосфера и великолепни забележителности, Ливърпул заслужено се нарежда сред топ дестинациите във Великобритания. Ако сте решили да опознаете града., непременно включете в обиколката си двете катедрали – католическата и англиканската, които ще ви очароват с неповторимата си архитектура. Англиканската катедрала е висока цели 110 метра и се отличава като най-голямата катедрала във Великобритания. Ако обичате красивите панорами, непременно изкачете кулата й, за да се полюбувате на една от най-вълшебните гледки към града.

Сред най-интерсните атракции за туристите са и трите прелестни сгради – великолепната сграда на пристанището, изящната сграда на параходството &bdquo,Кунард&ldquo, и високата 97 метра сграда &bdquo,Ливър&ldquo,, на която е поставена медна скулптура на птицата ливър. Именно тя се превърнала в символ на града. Не пропускайте да посетите и музея на култовата група Бийтълс, както и Мерисайдският морски музей и този на &bdquo,Митницата и акциза&rdquo,.

Обща информация за Англия
Кога да посетим Англия
Пари и разходи за Англия


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар