Страсбург – Дестинации във Франция

Страсбург е един от най-забележителните френски градове. Градът е живописно разположен на левия бряг на река Рейн, недалеч от границата с Германия. Седалище е на няколко европейски институции, между които Съвета на Европа, Европейския парламент, Еврокорпус и Европейски омбудсман на Европейския съюз.

Страсбург завладява всеки свой гост с красивата си средновековна архитектура и приятна атмосфера. Френският град е изпълнен с изобилие от катедрали, църкви и музеи, съчетани с романтични водни канали и прелестни паркове.

Една от най-големите атракции е старата част на града, обявена за културно наследство на ЮНЕСКО. Няма как да не ви направи впечатление умопомрачителната катедрала „Нотр Дам дьо Страсбург“, извисена в небето на 142 метра височина. Тя е шестата най-висока катедрала в света и е истинско творение на готическото строителство. Други интересни места за посещение са Замъкът на Руан, великолепния квартал „Малката Франция“ и паметникът на Гутенберг – създателят на първата печатна машина на Стария континент.

Обща информация за Франция
Кога да посетим Франция
Пари и разходи за Франция


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар