Полша – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Полша

Дестинации в Полша

Полша не е сред най-комерсиалните туристически дестинации в Европа, но за сметка на това крие толкова много богатства, които биха заинтригували всеки пътешественик. В миналото претърпяла много битки и войни заради централното си местоположение, днес страната е пленителна с живописната си природам интригуваща история и наследството от красиви стари градове и безброй съхранени исторически паметници и руини на замъци.

Столицата Варшава ще ви грабне със своята история – през Втората световна война градът е бил напълно унищожен, а жертвите са били безбройни. Създадена наново от основи, днес полската столица е най-големият град в страната, в който живее и най-голямата част от населението. Друга притегателна туристическа дестинация е древният исторически град Краков. Няма как да не останете запленени от невероятната история на този град. Удивително е как през всичките тези векове, в който Полша е водила много битки, за да защити земята си, той е успял да съхрани уникалната си архитектура и атмосфера. Днес е пленяващ с великолепните си дворци и исторически къщи, безбройните музеи, галерии и прелестни цървки. Тук се намира и един от най-старите университети на Стария континент – Ягелонският унивеситет, който е гордостта на Краков.

И разбира се, това не е всичко. Полша е също така пленителна с великолепното си крайбрежие по Балтийско море, известно с красивите си пясъчни дюни, Националният парк Slowinski  и деветте природни парка, подходящи за различни видове туризъм, както и величествената красота на Карпатите и  безбройните кристални естествени езера, изпъстрили страната. Опознайте всяко кътче от тази чудесна страна и ще видите, че ще я обикнете!

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар