Румъния – Информация за Туристи, Забележителности и Оферти за Почивка

Дестинации в Румъния

Разположена в югоизточна Европа на площ от 238 396 кв.км, северната ни съседка Румъния е интересна страна с живописна природа, зелени планини и слънчеви плажове и курорти.

Столицата на Румъния е красивият град Букурещ, който не случайно често е наричан с романтичното име „Малкият Париж”. Истински град на контрастите, Букурещ е не само най-голям в страната, но и водещ икономически, търговски и културен център. Румънската столица определно има какво да предложи на всеки свой посетител  – едно от най-интересните места е Триумфалната арка, която за миг ще ви отведе в Парижката столица. Очакват ви още безброй забележителности, между които Площада на революцията, Кралския дворец, сградата на Атeнеума и куп други интетесни места. Не пропускайте да разгледате и старата историческа част на столицата, която ще ви очарова с прекрасната си атмосфера.

Ако обичате да почивате на брега на Черно море, но имате нужда от малко разнообразие, защо не замените българските курорти с някои от чудесни курорти по румънското крайбрежие. Сред най-известните са приказните градчета Констанца, Мамая и Мангалия, които с прекрасната си слънчева пясъчна ивица и мек златист пясък се славят като Румънската Ривиера.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар