Залцбург – Дестинации в Австрия

Залцбург е прочут като един от най-живописните средновековни градове в Австрия. Сгушен в прегръдката на Алпите, градът е красиво разположен от двете страни на река Залцах, между провинциите Бавария и Тирол. Изпълнен с великолепни дворци, приказни сдания в бароков стил, очарователни средновековни улички и изобилие от паркове, църкви и фонтани, Залцбург заслужено е придобил славата на една от най-атрактивните дестинации в Австрия.

Освен с всички тези богатсва, автсрийският планински град е известен по цял свят като родното място на гениалния композитор Моцарт, който се е превърнал в символ на града. Родната му къща, която днес е превърната в музей е една от най-големите атракции в града. Всяка година през ноември се провежда Залцбургският музикален фестивал, който е едно от най-значимите културни събития в Австрия.

Когато сте в града, непременно се разходете из живописния стар град на Залцбург. Сред останалите забележителности най-интересни са дворецът Мирабел, Крепостта Горен Залцбург, Катедралата Св. Руперт, Църквата Св. Андрия, Крепостта Горен Залцбург, Залцбургската катедрала и др.

Обща информация за Австрия
Кога да посетим Австрия
Пари и разходи за Австрия


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар