Виена – Дестинации в Австрия

Приказната австрийска столица Виена е безспорно един от най-красивите градове в Европа. Живописно разположена от двете страни на река Дунав, тя е изпълнена с прелестни дворци и замъци и изобилие от музеи, театри и галерии, които я превръщат в културно средище на страната. Изпъстрена с богата палитра от ресторанти, очарователни кафенета и магазини, столицата е една от любимите дестинации на туристите за вълнуваща ваканция.

Ако искате да се докоснете до неповторимия дух на столицата, непременно си отделете поне няколко дни за разглеждане. В случай, че сте любители на изкуството, си подарете вечер в Държавната опера, театрална вечер в Императорския театър или просто се насладете на прочутата виенска музика в дома на Виенския филхармоничен оркестър. За да се докоснете до културния живот на града, се разходите из най-изветсните музеи и художествени галерии, между които: Императорският дворец Хофбург, където се съхраняват бижутата на Хабсбургите, Музейния квартал, Музеят на историята и изкуствата, Природоисторическият музей, Музеят Леополд, който съхранява творби от виенския модернизъм и австрийския експресионизъм и др.

Други интересни забележителности в града са прелестната катедрала &bdquo,Свети Стефан&rdquo,, великолепният дворец Шьонбрун, обявен за част от Световното културно наследтсво на ЮНЕСКО и Дворецът Белведере. Сред по-съвременните и модерни атракции, които не трябва да пропускате са Виенският международен център и Кулата Милениум. Независимо за колко време сте отседнали в автсрийската столица, непременно си отделете време за прочутото Виенско колело, за не по-малко известния Виенски шницел и за чаша вкусно и ароматно виенско кафе.

Обща информация за Австрия
Кога да посетим Австрия
Пари и разходи за Австрия


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар