Рио де Жанейро – Дестинации в Бразилия

Оживени плажове, невероятни забележителности, лъчезарни и усмихнати хора, вечно увлечени в горещите бразилски ритми – това е Рио де Жанейро. Рио е мястото, на което няма да скучаете дори за миг. Известен е като Великолепният град, заради уникалното му местоположение между огромни зелени планински хълмове и разкошна синьозелена вода. Там са скътани живописни плажни ивици и красиви заливи и островчета.

Един от символите на града, прочули го в цял свят е най-пищният, най-пъстър и най-посещаван Латино Карнавал, по време на който всяка година избухва истинска феерия от звуци, цветове и пищни танцуващи тела. Карнавалът е една от най-големите гордости на бразилците – той ежегодно привлича около един милион туристи, любители на страстните латино фиести и бразилската екзотика.

В случай, че нямате възможност да посетите града по време Карнавала през февруари, не се притеснявайте, тъй като Рио де Жанейро предлага безброй други атракции, които ще направят преживяването ви незабравимо. Щом сте в Рио, то на всяка цена трябва да разгледате известния в цял свят символ на града – статуята на Исус Христос. Тя се намира на красивия хълм Корковадо в планината Сера де Кариока, която е част от великолепния Национален парк Тиджука. Не по-малка емоция създава разходката с кабинков лифт до хълма &bdquo,Захарната глава&rdquo, (Pao de Acucar), откъдето се разкрива приказна панорама към залива Гуанабара и града. Включете в програмата си разходка сред многобройните музеи, чудесни колониални сгради и впечатляващи църкви, както и посещение на най-известния стадион в света – Маракана. Няма как да сте в Рио и да не посетите известните квартали Копакабана, Ипанема и Леблон. Ако желаете да звършите вечерта си по &bdquo,бразилски&rdquo,, ви препоръчваме атрактивното шоу &bdquo,Платформа&rdquo,, което с горещите си самба ритми и пищни костюми, ще ви пренесе във времето на Карнавала.

Ако мечтаете да вкусите от всичко, което предлага бразилския мегаполис, то един от най-добрите начини да опознаете забележителностите на града е пеша. Градският транспорт като цяло е добър – препоръчваме ви да ползвате автобусите с климатици, с надписи „Ar Condicionado&rdquo,, тъй като са значително по-комфортни. В случай, че престоят ви в Рио е много кратък, е най-добре да позлвате такси, за да достигнете до набелязаните точки. Цените са разумни, но все пак имайте в предвид, че особено в периода на Карнавала, таксимтровите шофьори не винаги ще ви таксуват коректно. Всъщност, голяма част от местните жители не ползват такси, осен ако не им се налага да стигнат спешно до някоя точка. Метрото е друг добър и безопасен начин за придвижване в космополитния град. Ще забележите също така, че из града шарят маршрутни таксита – бели миниванове, които на предното стъкло са поставили табела с дестинациите, които обхождат. Те все пак се ползват предимно от местните жители и не се препоръчват на туристите, които не познават добре града или не говорят португалски.

Обща информация за Бразилия
Кога да посетим Бразилия
Пари и разходи за Бразилия


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар