Кога да посетим Йордания?

За своята малка територия, Йордания има изключително разнообразен климат. Най-горещите месеци през годината са юли и август, особено в столицата Аман и пустинята, където температурите достигат до 36 градуса. Зимният сезон, продължава от ноември до февруари и обикновено е много студен – характерни са валежи от дъжд, понякога сняг и силен вятър.

Като цяло най-доброто време за посещение на страната е през пролетта – от март до май и есента от септември до ноември, когато страната се радва на ясни и слънчеви дни и дневните температури не са твърде високи. Зимата в Йордяния може да бъде учудващо студена. Валежите от сняг в Аман, дори и в Петра не са нещо напълно необичайно. В пустините може да бъде много студено, особено през нощта. Уверете се, че имате достатъчно топли дрехи, както и водо- и ветроусточиво яке. Единствено изключение прави курортът Акаба, който се отличав със средни максимални температури около 20 °, С през януари.

По време на високия летен сезон – от юли до август, времето във влажната Йорданска долината е доста тежко и задушно – дневните температури са около 36 °, C. В пустинята, включително Вади Рум, климатът е горещ и сух. Ако възнамерявате да посетите страната през лятото, задължително сложете в багажа си шапка и слънцезащитен крем.

Напомняне ви, че тъй като йорданското население е мюсюлманско, по време на свещения месец Рамадан, храненето, пиене и пушене през деня на обществени места е забранено, така това може да не се окаже най-удачният период за пътуване из страната.

Обща информация за Йордания
Пари и разходи за Йордания
Дестинации в Йордания

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*