Кога да посетим Обединени арабски емирства?

Ако планирате да посетите Обединените арабски емирства, най-подходящи месеци са октомври, ноември и февруари, март. По това време на годината температурите се задържат около 25 градуса, а влажността е по-поносима.

Активният туристически сезон в страната е в периода от декември до януари, макар че през последните години времето тогава често е облачно, дъждовно и мрачно. През този период от годината се провеждат и най-много фестивали, спортни прояви и конференции в страната. Ето защо е добре да направите резервацията си на хотел по-рано и да се настроите за по-високи цени. По време на Коледните и Новогодишните празници страната, особено Дубай е пълен с туристи – източното крайбрежие се радва на особено внимание предимно от европейските трустити, които избират Обединените арабски емирства за своята почивка.

Съветваме ви ако е възможно да избягвате пътуването в страната по време на свещения месец Рамадан. Макар, че по това време на годината, цените на хотелите са по-ниски, фактът, че не е позволено да се храните и да пиете на обществени места би направил пътуването ви много трудно. Летният сезон стщо не е много удачен за пътуване заради горещото време – единственото предимство би било големите отстъпки от цените на хотелите.

Обща информация за Обединени арабски емирства
Пари и разходи за Обединени арабски емирства
Дестинации в Обединени арабски емирства

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*