Канада – Информация за Туристи, Забележителности и Оферти за Почивка

Необятна, красива и изпълнена с толкова природни чудеса и интересни забележителности, Канада е най-голямата страна в Северна Америка, която ежегодно привлича милиони туристи от различни кътчета на света.

Ако планирате пътуването си до там, със сигурност трябва да включите в обиколката си прелестната столица Отава, която несъмнено е една от най-красивите дестинации на континента. Разположен в красивата долина на река Онтарио, канадският град ще ви заплени с интересната си история и архитектура и нестихващ културен живот, богат на безброй музеи, изложби и различни фестивали и културни събития, които се провеждат през цялата година. Ако пък искате да се докоснете до неповторимата атмосфера на Френска Канада, не пропускайте да се насладите на необикновеното бижу – Квебек Сити, в чието сърце с пълна сила се усеща франкофонската култура. Монреал е също толкова интересен и пленяващ. Изпъстрен с разнообразни етнически групи, във вторият по големина френско-говорящ метрополис в Западния свят по неповторим начин се преплитат елегантния и романтичен облик на старата част с новото и интригуващо лице на модерен Монреал.

Торонто е следващата спирка, която би направила пътуването ви незабравимо – към този вибриращ, космополитен и модерен метрополис, който е икономическият, финансов и културен център на страната, всяка година се стичат милиони любопитни туристи от цял свят. Несъмнено трябва да посетите и едно от най-големите природните чудеса на света – величественият и така мечтан за много хора Ниагарски водопад. Разположен на 130 км от канадския мегаполис, на границата на Канада със САЩ, посещението на това неописуемо красиво чудо на природата със сигурност ще бъде едно от най-силните и незабравими преживявания в живота ви.

Местоположение

Канада е най-голямата страна в Северна Америка и втората по големина страна в света. Държавата се простира на площ от 9 976.1 хил. кв.км, а общата й брегова линия възлиза на 24 400 км. На изток Канада граничи с Атлантическия океан, на запад с Тихия океан, на север със Северния Ледовид океан, а на юг и северозапад границите я разделят от територията на САЩ и американския щат Аляска. Столицата на Канада е Отава.

Население

Населението на Канада днес наброява приблизително 33 млн. жители. Страната е населявана от представители на различни етнически групи – най-голям процент представлява германската група – около 57%, която включва англо-канадци, немци, англичани, холандци и др, следвана от славянската група – с представители украинци, руснаци, поляци, чехи, хървати и др. Близо 89% от канадското население са християни, по-голямата част от които католици, като малки проценти представляват мюсюлманите, индусите, юдаистите. Официалните езици в северноамериканската страна са английски и френски.

Национална кухня

Когато отидете в Канада, ще забележите, че в отделните региони на страната местните жители имат различни любими ястия. По Атлантическото крайбрежие обикновено се консумират морски дарове и ястия, вдъхновени от английските кулинарни течения. Разбира се, изключение прави провинция Квебек, където най-предпочитаните ястия и храни са с подчертано френско влияние. Ще забележите, че в цялата страна са много популярни кленовият сироп и кленовите продукти, като отражение на важното значение на кленовото дърво, чиито листа украсяват националния флаг на Канада.

И тъй като населението на Канада е един невероятен микс от различни култури, в страната можете да се насладите на изобилие от интернационални кухни – италиянска, китайска, японска, виетнамска, тайландска, индийска, германска, гръцка и др. Особено в космополитните градове Торонто, Монреал, Ванкувър и Отава можете да натъкнете на всичко.

Визи

Българските граждани, които желаят да предприемат пътуване до Канада, трябва да притежават издадена виза и валиден задграничен паспорт. Визи се издават и получават в канадското посолство в Букурещ, като можете да кандидатствате чрез почетното консулство на Канада в София. Трябва да имате в предвид, че притежаването на виза не гарантира със сигурност допускането в страната – при пристигането се прави отново проверка от имиграционните власти на целта на гостуване, срока на престоя и др.

Контакти на Консулството на Канада в София

ул. &quot,Московска&quot, 9, ет. 1

тел: (02) 969 97 10

факс: (02) 981 60 81

Контакти на Посолството на Канада в Букурещ

Canadian Embassy Bucharest

Nicolae Iorga No. 36

Level 6, Thon Building

010436 Bucharest 22

Romania

Тел: +40 (21) 307 5000

Факс: +40 (21) 307 5015

http://www.canadainternational.gc.ca/romania-roumanie/

Кога да посетим Канада
Пари и разходи за Канада
Дестинации в Канада

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*