Кога да посетим САЩ?

Booking.com

САЩ се простира на огромна площ, което обяснява различните климатични особености в отделните райони на страната. Преди да предприемете пътуването си до определена точка от страната, е добре да се запознаете с метеолорогичните условия в района, който ще посетите. Като цяло, южните и западни райони на страната се характеризират с по-топло време – мека зима и много горещо лято. За разлика от тях, зимата в северната и източната половина е много студена, придружена е с ниски температури и силни снеговалежи, а лятото – приятно и прохладно.

Най-предпочитаният сезон от туристите е лятото – то обикновено започва от празника Memorial Day – в края на месец май и продължава до Денят на труда (Labour Day), в началото на септември. Най-добре е по това време да се отправите към крайбрежията и да се насладите максимално на хубавото лятно време. Имайте в предвид, че в този период американците също излизат в летния си отпуск не толкова заради времето, колкото заради летните ваканции на училищата.

Едни от най-подходящите сезони за пътуване са през пролетта (от март до май) и есента (от септември до ноември) – тогава ще останете приятно изненадани от времето и температурите. А ако желаете да се отправите към Щатите през зимата, най-добре е да атакувате невероятните ски курорти, където ще можете да усетите с пълна сила зимната и снежна атмосфера.

Обща информация за САЩ
Пари и разходи за САЩ
Дестинации в САЩ

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар