Кога да посетим Аржентина?

Преди да се запътите към една от най-прекрасните южноамерикански страни, е добре да се запознаете с климата в страната. Като е цяло той е умерен, но поради голямата територия на страната варира в отделните й части – например най-северната провинция Чако ще ви посрещне с изключителна горещина, централните равнини ще ви зарадват с мек и приятен климат, а величествена Патагония на юг ще ви очаква със студения си климат и мразовито време. Всъщнност в подкрепа на това ще споделим, че най-високата температура в Аржентина е 49 градуса и е измерена на север, а най-ниската от -16 градуса е отчетена в южните части на страната. За сметка на това валежите в Аржентина намаляват от изток към запад. В столицата Буенос Айрес средните годишни количества са около 94 см, а средната годишна температура 16 &deg, C. Тук рядко можете да станете свидетели на лек снеговалеж.

Когато планирате пътуването си, е добре да знаете, че най-топлият месец в Аржентина е януари, а най-студените са юни и юли. На север от река Рио Негро зимните месеци са от май до август и съвпадат с най-сухия период през годината. Най-доброто време да посетите Буенос Айрес е през пролетта – от септември до ноември, когато животът отново се пробужда и всичко наоколо разцъфтява, а и температурите са блажено приятни. Летният сезон в столицата е от декември до февруари, но имайте в предвид, че тогава е доста горещо и влажно. Есенните месеци от март до май са също така приятни. Всъщност Кордоба, Мендоса и регионът с езертата са невероятно красиви през есента със златистата палитра от нападали листа, приятните температури и по-малките тълпи от туристи. Ако желаете да се отправите на юг към Патагония, лятото със сигурност е най-подходящото време за това. През другите сезони, общественият транспорт разредява услугите си и пътуването става по-трудно. За сметка на това в Северна Аржентина е възможно да бъде изключително горещо през лятото, затова ви съветваме да посетите тази част на страната през пролетта. Климатът през зимата – от юни до август, както и есента в този регион е също много приятен, така че и тези периоди са подходящи за посещение.

Ако пък сте любители на зимните спортове, ски сезонът в страната е от средата на юни до средата на октомври. Имайте в предвид, че пиковите месеци са юли и август, когато цените в курортите са най-високи и е препълнено с туристи.

Обща информация за Аржентина
Пари и разходи за Аржентина
Дестинации в Аржентина

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*