Авиокoмпания flymojo – новoто лице на малайзийската авиация

Booking.com

Малайзия ще инвестира близо $1,5 млрд. в закупуването на 20 самолета Bombardier CS100 за създаването на нова авиокомпания, съобщиха от онлайн туристическа агенция eSKY.bg. Сделката на правителството със самолетния производител включва възможност за последващо закупуване на още 20 самолета, което ще я остойности на $2,9 млрд.

 


Според плановете, обявени на браншово изложение в Ланкгави, авиокомпанията ще се нарича flymojo и ще бъде базирана в Джохор Бахру на юг и Кота Кинабалу в Източна Малайзия.

,

,
,„Като единствен превозвач, използващ южния коридор за свое седалище, flymojo ще превърне летище Сенай (Джохор Бахру) в ключов авиационен и логистичен център на региона, което ще засили инициативата на правителството към развитие на регионите Искандар и Южният коридор“ – заяви заместник-министърът на Транспорта Азис Каправи.
,

,


Той добави, че чрез пълноценното използване на Кота Кинабалу като „врата към Малайзия“, flymojo ще даде тласък и на туризма в районите Сабах и Саравак.


Съобщението идва година след като самолет на Malaysia Airlines бе свален над Украйна, а малко след това друг изчезна безследно. В следващ инцидент през декември самолет на малайзийската нискотарифна авиокомпания Air Asia се разби в Яванско море със 162 души на борда.


Новата авиокомпания ще даде залог за промяна на пострадалия авиационен имидж на страната. Все още не е известно кога точно ще стартират полетите и каква ще бъде ценовата политика на превозвача.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар