Кога да посетим Бразилия?

Слънчева Бразилия се радва на огромна територия и разнообразен климат. В зависимост към коя точка на страната се насочите, климатът може да се окаже решаващ фактор за вашите плановете. В Бразилия са се обособили четири типа климат – екваториален, суекваториален, тропичен и субтропичен, но въпреки това накратко можем да кажем, че тя ни посреща винаги с приятно и топло време. Еваториалният пояс в страната обхваща красивата Амазонска низина, която е най-дъждовният регион в Бразилия. Суекваториалният се характеризира с два сезона – сух от април до октомври и влажен от ноември до март. Тропичният пояс се отличава с повече валежи, а в субтропичният, който обхваща най-южните райони на страната климатът е мек и приятен и температурите през годината не падат под 8-10 градуса.

Ако се насочите през лятото към една от най-атрактивните бразилски дестинации, Рио де Жанейро, имайте в предвид, че влажността тогава е най-висока, а температурите се задържат около 28градуса. Периодът от октомври до януари се характеризира с най-много дъждове. През зимата температурите в Рио са около 23градуса, с редуващи се дъждовни и слънчеви дни. Ако пък ви се прииска да откскочите до северното крайбрежие, температурите там са малко по-високи през цялата година. Дневните стойности достигат до 31градуса, но благодарение на чудесния тропически бриз и по-ниската влажност, тук е рядко задушно. Дъждовният сезон е от средата на декември до юли, макар че дори тогава има вероятност да попаднете на страхотни слънчеви дни.

Тези, които мислят да се отправят на юг, е добре да се настроят за по-големи вариации в температурите. Най-студените месеци-от юни до август обикновено могат да поднесат температури от 12 градуса до 18 градуса например в градове като Сао Пауло и Санта Катарина, а в дурги е възможно дори да превали сняг. Лятото е доста горещо и плажът е идеалното място, на което можете да прекарате деня си.

Ако вече планирате пътуването си в латиноамериканската страна, имайте в предвид, че най-активният туристически сезон е от декември до март. По това време не само ще бъдете посрещнати от много по-високи цени, но и от огромни тълпи от прииждащи чуждестранни туристи. Периодът съвпада и с местните училищни ваканции, които са от средата на декември до Карнавала през февруари, което допълнително увеличава туристическия наплив. В случай, че искате да избегнете цялата тази еуфория, защо не попътувате из Бразилия през ниския туристически сезон – той обхваща месеците от май до септември и предлага значително по-ниски цени и изгодни оферти.

Обща информация за Бразилия
Пари и разходи за Бразилия
Дестинации в Бразилия


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар