Чили – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Чили

Кога да посетим Чили
Пари и разходи за Чили
Дестинации в Чили
Забележителности в Чили

Едно от първите неща, с които Чили примамва туристите е неговата необичайна продълговата форма – тя покрива хиляди километри издължена тясна ивица, заключена между красивите Анди и бреговете на Тихия океан. Уникалният природен микс, необятното крайбрежие, осеяно с безброй лагуни и божествени плажове и над 600-те действащи и притихнали вулкани са истинско предизвикателство за всеки авантюрист. Страната предлага куп възможности за незабравими спортни приключения – можете да покарате ски и сноуборд, да се насладите на трекинг, вълнуващ рафтинг или конна езда. Вниманието ви заслужава и загадъчният Великденски остров, който е част от територията на Чили, както и архипелагът Хуан Фернандес, принадлежащ към необикновената Огнена земя.

Ако искате да се докоснете до пусиращото сърце на страната, посетете столицата Сантяго. Космополитният мегаполис е изпълнен с огромно изобилие от музеи, църкви, зелени паркове и пъстра палитра от оживени кафенета и нощни клубове. Недалеч от Сантяго се намира най-популярния курорт в Чили – Виня дел Мар. Атмосферата в крайбрежния град е неповторима, а заради изобилието от живописни паркове, градът е известен сред местните като „Градът градина”.

Местоположение

Разположена в югозападната част на Южна Америка, Република Чили граничи с Аржентина, Боливия и Перу. На юг проливът Дрейк отделя страната от студената прегръдка на Антарктида. Страната представлява дълга и тясна ивица, простираща се на 4 329 км между величествените Анди и Тихия океан. Към територията на Чили принадлежат множество острови, по-големи от които са о-в Пасха, западната част на о-в Огнена Земя, о-ви Хуан Фернандес и др. Най-високата точка в страната е връх Охос дел Саладо в Андите, който се издига на височина от 6908 м. Столицата латиноамериканската страна е мегаполистът Сантяго де Чили.

Население

Населението на Чили днес наброява приблизително 16 млн. жители. Около 92% от населението са чилийци, а 7% са представени от индианци. Близо 99% от местното население са християни, по-голямата част от които католици, а останалите протестанти. Официалният език в Чили е испанският, макар че на някои места приложение намират и индианските езици.

Национална кухня

Чили е богата на разнообразна и интересна кухня. Благодарение на дългата й крайбрежна ивица, страната е известна с изключителното разнообразие от морски продукти и превъзходните рецепти, приготвяни с риба и морски дарове. Подобно на Мексико, в чилийската кухня лютото е на почит, а царевицата присъства почти във всяко ястие. Освен на богатото изобилие и разнообразие на плодове, в Чили можете да се насладите на чудесно вино, тъй като чилийският климат е перфектен за отглеждане на вино.

Визи

Контакти на Посолство на Република България в Сантяго, Чили
Aдрес: Чили, Сантяго, Провидeнсия, улица Лота 2284
Тел.: (+0056) 2 421 12 44, 470 95 10
Факс: (+0056) 2 421 12 45
E-mail: embulch@yahoo.com


Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар