Бразилия – Информация за Туристи, Забележителности и Оферти за Почивка

Тя е един от най-големите туристически гиганти в Южна Америка. Бразилия – земя с ослепителни плажове, екзотична природа и живописни колониални градове. Свързвана с футбола, величествената река Амазонка, Карнавала в Рио и горещия темперамент на местните жители, латиноамериканската страна е любима дестинация за милиони туристи от цял свят.

Дали ще се отправите към енергичния Рио де Жанейро, космополитния Сао Пауло или футуристичната столица Бразилия, страната ще ви посрещне с топла прегръдка и ще ви дари с незабравими емоции. Насладете се на всички нейни природни и културни богатства, поддайте се на изкушенията на местната кухня и грабете с пълни шепи от цялата тази бразилска еуфория, която цари във всяко кътче на страната.

Местоположение

Разположена в централните и източните части на Южна Америка, Бразилия е най-голямата и най-населената страна на континента. По площ латиноамериканската страна се нарежда на пето място в света. Бразилия граничи с общо 10 страни от Латинска Америка – Уругвай, Аржентина, Парагвай, Боливия, Перу, Колумбия, Венецуела, Суринам и Френска Гвиана. На изток бреговете й се мият от водите на Атлантическия океан, а общата дължина на бреговата й линия е 7 367 км. Столицата на страната е едноименният град Бразилия – футуристичен мегаполис, който ежегодно привлича милиони туристи с уникалните си модерни архитектурни творения.

Население

Населението на Бразилия днес наброява приблизително 190 милиона души. Микс от различни култури и етноси, то е съставено от потомци на многобройните индиански племена, обитавали някога територията на страната, с европейски и африкански произход, както и метиси. Колонизацията на района е започнала през 16 век – тогава новите заселници, в лицето на португалците започнали да изселват местните индианци и да развиват търговията с роби от Африка. Днес почти 90 % от населението е концентрирано по атлантическото крайбрежие. Официалният език в страната е португалският.

Национална кухня

Бразилската кухня е една от най-екзотичните в света. Неотменна част от бразилското меню е богатото изобилие от пъстри тропически плодове, които съпътстват като гарнитура всяко местно ястие. Сред най-известните национални ястия са Feijoada – вкусна яхния от черен боб, микс от парченца свинско месо, салам и кремвирш, съчетани с бял ориз, ситно нарязано зеле и резени портокал. Други популярни ястия са Moqueca – риба или морски дарове, приготвени с палмово масло и кокосово мляко, както и Vatap&aacute, – скариди, рибно масло, кокосово мляко и ориз. Популярна спритна напитка е cacha&ccedil,a – тя се произвежда от захарна тръстика, а бразилците обичат да добавят към нея захар, зелени лимони и натрошен лед и така се получава един от най-любимите коктейли на местните. В Южна Бразилия се произвежда и висококачествено вино.

Визи

На 12.10.2005 г. България и Бразилия подписаха споразумение за частична отмяна на визовите изисквания. Българските граждани, които притежават валидни обикновени паспорти, могат да влизат, преминават транзитно или да пребивават на територията на страната без визи за срок от 90 дни. Този срок може да бъде продължаван до 180 дни в рамките на една година от деня на първото влизане. Като основно изискване е паспортът да бъде валиден поне 6 месеца от датата на влизане. Споразумението за отмяна на визи не позволява на българските граждани да извършват професионална дейност въз основа на трудов договор, да бъдат временно назначавани за извършване на услуги или да осъществяват дейност на свободна практика.

Контакти на Посолство на Бразилия в София, България

София, ул. Фредерик Жулио Кюри 19, бл.156,
Тел.: 971 98 19, 973 98 23, 971 98 21,
E-mail: sofbrem@infotel.bg
www.brazil-bg.info

Контакти на Посолство на Република България в Бразилия, Бразилия

Bras&iacute,lia Df 70 432, Brazil
Embaixada da Rep&uacute,blica da Bulg&aacute,ria
SEN Av. das Na&ccedil,&otilde,es, Qd. 801, Lt. 08, CEP 70432-900
Тел.: (005561) 3223-6193, 3223-9849
Факс: (005561) 3323-3285
Е-mail: bulgaria@linkexpress.com.br

Кога да посетим Бразилия
Пари и разходи за Бразилия
Дестинации в Бразилия


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар