Рио де Жанейро, Бразилия

Ботаническата градина (Jardim Botanico) – красивата градина е създадена през 1808 г. и се простира на цели 137 хектара.

Захарната глава (Pao de Acucar) – хълмът се извисява на височина от 396 м над Рио и е едно от местата, които не бива да пропускате. Два кабинкови лифта отвеждат посетителите към върха. Те потеглят на всеки половин час от Praca General Tiburcio в Praia Vermelha в Urca. За да стигнете до Urca, можете да хванете автобус номер 107 от центъра на града или линиите 500, 511 или 512 от Zona Sul.

Културен център Banco do Brasil – центърът разполага с 2 театъра, четири изложбени зали, библиотека, аудиториум, видео стаи, кино салон, чайна стая и книжарница. Той се намира в близост до Candelaria Church и Casa Franca-Brasil (друга изложбена зала).

Музей на скъпоценните камъни – музеят показва колекция от нас 3000 скъпоценни камъни и минерали.

Музей на съвременното изкуство – музеят съхранява известна колекция от съвременната живопис. Сградата, в която се помещава музея е също много интересна и впечатляваща.

Музей на фауната – музеят показва прекрасна колекция от разнообразни животински видове в Бразилия.

Мuseu do Acude – Музеят е разположен в близост до Национален парк Тиджука. До него се достига единствено с автомобилен транспорт. Тук ще се натъкнете на интересна колекция от занаяти и и керемиди от Североизточна Бразилия.

Нациоален исторически музей (Museu Historico Nacional) това е една забележителностите в Рио, която ви препоръчваме да разгледате. Музеят показва уникални колекции на исторически предмети, между които карти, живопис, оръжия и колониални скулптури.

Национален парк Floresta da Tijuca – красивият националният парк е любимо място на жителите на града.

Парк Aterro do Flamengo – разположен в сърцето на града, огромният парк се простира на площ от 120 хектара сред бреговете на залива Гуанабара. Градините са били създадени през 60-те години от Roberto Burle Marx. Днес, паркът разполага със собствена марина, плаж, алеи за джогинг, музеи и още много атракции.

Парк Enrique Lage – това е обществен парк, разположен в южната част на Рио де Жанейро (Zona Sul), в прекрасната ботаническа градина, точно в полите на хълма Корковадо и статуята Исус Христос. Земята е била бивша собственост на идустриалеца Енрике Лаге и неговата съпруга. През 1920 г. е построил имение, проектирано от италиянския архитект Марио Водрел, а целият интериор е бил изпълнен с картини на Салвадор Сабате.

Paquet&aacute, Isle of Paquet&aacute, – живописният остров се намира в залива Гуанабара. Истински рай, за любителите на романтичните преживявания. Леките автомобили са забранени на територията на целия остров – до него се стига с фериобот, който можете да вземете от Praca 15 DE Novembro. Пътуването продължава около един час, а кулуминацията е преминаването под най-дългия и впечатляващ мост в света: Рио – Нитерой.

Parque de Penhasco Dois Irmaos макар и да не е толкова известен дори сред местните кариоки, от парка се открива невероятна панорама към плажовете Ипанема и Леблон.

Quinra da Boa Vista and National Museum – разположен в северната част на Рио (Zona Norte), кралският дворец е бил дом на императори в периода от 1822 до 1889 г., когато Бразилия е била провъзгласена за Република. Днес представлява Национален музей, паркове и зоологическа градина. Препоръчително е да не посещавате парка сами, а по-скоро в групи с орханизиран екскурзовод.

Статуята на Исус Христос, Корковадо – уникалната статуя, превърнала се в символ на Рио де Жанейро, е избрана за едно от &bdquo,Новите седем чудеса на света&rdquo,. Разположена на върха планинския хълм Корковадо, в планината Сера де Кариока, част от Национален парк Тиджука, статуята е построена в чест на 100 годишнината от обявяването на незавсимостта на Бразилия. Гледката, която се открива от хълма Корковадо е наистина зашеметяваща и определено си заслужва да бъде видяна от всеки турист.

Хотел &ldquo,Copacabana Palace&rdquo,Като най-впечатляващ хотел в Рио де Жанейро, още от откриването му в началото на 20-те години на миналия век, Copacabana Palace е изиграл важна роля в социалния и културния живот на града. Проектът от архитекта Joseph Gire е вдъхновен големи европейските хотели като Negresco в Ница и Carlton в Кан. Едит Пиаф, Нат Кинг Кол, Рок Хъдсън, Де Гол, Ева Перон, кралица Елизабет, Чарлс и Диана, Уолт Дисни … списъка на ВИП гости, които са отсядали тук е наистина безкраен… В случай, че не можете да си позволите да отседнете в хотела, то поне се насладете на следобеден чай край басейна, или приятен обяд в ресторант Cipriani.

Urea и Praia Vermelha – Тези прекрасни исторически места по протежение на залива Гуанабара в близост до хълма Захарна глава, са интересни, спокойни и приятни за посещение.

Обща информация за Бразилия
Кога да посетим Бразилия
Пари и разходи за Бразилия
Дестинации в Бразилия


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар