Сингапур – Дестинации в Сингапур

Обща информация за Сингапур
Кога да посетим Сингапур
Пари и разходи за Сингапур
Забележителности в Сингапур

Един ден обиколка из острова ще ви пренесе едновременно в миналото и бъдещето. Започнете деня си с разходка из прелестните храмове в града. Удивителното е, че за много кратко време можете да посетите традиционен китайски храм, мюсюлманска джамия, индуски храм и християнската църква – и всичко това само на една ръка разстояние в един и същ квартал. Можете да обогатите разходка си с посещение на едни от най-добрите музеи в града– препоръчваме ви Националния музей на Сингапур, музея на изкуството, музея на валутата, музея на азиатските цивилизации и др. Непременно трябва да стигнете до статуята с глава на лъв и тяло на риба, която се е превърнала в символ на космополитния град-държава.

Разходката ви по най-голямата търговска улица Orchard Road ще ви потопи в енергията на съвременния забързан живот и последните модни тенденции. Дългата 3 км улица ще ви посрещне с изобилие от всевъзможни огромни магазини. Лъскави бизнес паркове, впечатляващи стъклени кули, луксозни молове и търговски центрове – лъскавият облик на Сингапур ще ви пренесе в един завладяващ и космополитен свят.

Освен всичко това, Сингапур ще ви очарова с прелестните си градини с орхидеи, които са национален символ на страната. Не пропускайте да се отбиете в Ботаническа градина, в която можете да се насладите на великолепната колекция от над 3000 вида орхидеи. Завършете прекрасния си ден с романтична вечерна разходка по “Еспланадата“; – чудесно място на брега срещу старото пристанище, от където се открива прелестна панорама към нощен Сингапур.

Със сигурност по време на престоя си ще останете силно впечатлени от безупречната чистота навсякъде. Ще забележите, че в страната има изключително строги забрани за всякакъв вид престъпност – дори хвърлянето на дъвка на улицата е последвано от строги наказания.

 

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*