Сао Пауло, Бразилия

Булевард Avenida Paulista – някога на булевард Avenida Paulista са живеели кафеените барони, но днес, очертан от високи небостъргачи, той се е превърнал в търговския център на Сао Пауло. Всички големи банки имат свои клонове на Avenida Paulista. Тук ще се натъкнете на богато разнообразие от ресторанти и заведения за бързо хранене, но е добре да се разходите и по пресечните улички, където има изобилие от хотели, ресторантчета, магазини и книжарници.

На Avenida Paulista се намира една от най-големите забележителности на Сао Пауло – Музеят на изкуството, както и Къщата на розите, в която са изложени експозиции на изкуството. В близост до Къщата се намира и щопинг център Паулиста. През булеварда минават различни градски автобуси, както и линия на метрото, което улеснява още повече достъпа до него.

Зоологическа градина (Jardim Zool&oacute,gico) – разположена в Parque do Estado,това е най-голямата зоологическа градина в цяла Бразилия. Тя се простира на площ от 900 хектара и е убежище на над 3000 животински видове.

Колеж по право – разположен в близост до Igreja de S&atilde,o Francisco de Assis, престижният Колеж по право е основан през 1827 г. и е най-старото учебно висше заведение, макар сградата, в която е поместен днес да датира от началото на 20 век.

Музей на изкуството Сао Паоло – известен сред местните жители като MASP (Museu de Arte de Sao Paulo), музеят е една основните забележителностите в Сао Паоло, която не трябва да пропускате. Тук е изложена колекция на един от най-известните съвременни бразилски художници, Кандидо Портинари и една от най-богатите колекции в света, компилация от различни картини на импресионисти. Всяка неделя, зад основната сграда, се организира открит пазар на антики, където са изложени стари пощенски марки, маски, дрехи и голямо разнообразие от занаятчийски предмети.

Музей на съвременното изкуство (Museu de Arte Contempor&acirc,nea)– музеят, разположен в сградата на Университета на Сао Пауло, представя колекции предимно от местни съвременни художници.

Парк Ибирапуера – е най-големият и един от най-известните паркове в Сао Пауло. Разположен на голяма и зелена площ, паркът е любима дестиинация през уикенда за голяма част от жителите на града.

Theatro Municipal – това е най-впечатляващата сграда в Сао Пауло. Фасадата му е украсена с орнаменти, комбиниращи всевъзможни архитектурен стилове, а интериорът му е решен в злато и мрамор. Театърът е домакин на най-големите класически музикални и оперни представляния.

Улица Rua Barao De Itapetininga – пешеходна шопинг улица, води до построения в бароков стил Обществен театър и един от символите на града – Viaduto do Cha.

Университетът на Сао Паоло – е най-големият университет в Бразилия. В по-голямата част от сградите са изложени интересни експозиции и има малки музеи. Тук също така се намират и Музеят на съвременното изкуство и Антроположкият музей.

Обща информация за Бразилия
Кога да посетим Бразилия
Пари и разходи за Бразилия
Дестинации в Бразилия


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар