Сантяго – Дестинации в Чили

Обща информация за Чили
Кога да посетим Чили
Пари и разходи за Чили
Забележителности в Чили

Сантяго де Чили е една най-енергичните и впечатляващи столици в Латинска Америка. Извисяващи се кули от стъкло и бетон, съвременни сгради, модерни търговски центрове и изобилие от хотели и ресторанти – градът е изпълнен с преливаща енергия и забързан живот, които завладяват всеки посетител.

Сантяго е основан през февруари 1541 г. от испансия конкистадор Педро де Валдивия. Разположен е в плоодородна долина с благоприятен средиземноморски климат, във величествената прегръдка на Андите.  Днес мегаполисът е мощен икономически, административен и културен двигател на Чили, в който са концентрирани над 5 милиона жители на страната.

Ако вече си мечтаете да се докоснете до пулсиращото сърце на латиноамериканската страна, елате в Сантяго. Макар да няма туристическата слава на Буенос Айрес, метрополисът въвлича всеки свой гост в неочаквани изкушения и незабравими емоции. Може би първото нещо, което ще ви направи впечатление е надвисналият тъмен смог, шумът и замърсяванетов града. Но това разбира се  това не трябва да ви разочарова. Сантяго де Чили е дестинация, която си заслужава да опознаете. Изпълнен с изобилие от интересни музеи и прекрасни катедрали от XVIII век, екзотични зелени паркове и пъстри оживени кафенета, космополитният град може да предложи по нещо за всеки.

Застанал в подножието на приказните Анди, Сантяго предлага куп възможности за трекинг, катерене, ски, езда или просто почивка сред чист въздух и великолепна природа. Когато сте в града, не пропускайте да изкачите най-високият хълм в столицата – Сан Кристобал, на който е кацнала красивата статуя на Дева Мярия – от там се разкрива неописуема гледка, която си заслужава да видите. Интересни забележителности са площадът Пласа де Армас, дворецът Ла Монеда, църквата Сан Франциско, Ботаническата градина и кварталите Лас Кондес и Белависта. Ако искате да отдъхнете за малко сред зеленина, изборът е огромен – сред най-популярните паркове са Търговският и Централният градски парк, Санта Лучия, Балмаседа, Кинто Нормал и др. И докато вкусвате от живота в чилийската столица, не забравяйте да се наслаждавате на местната кухня, която е истинска радост за душата.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар