Пунта Аренас – Дестинации в Чили

Обща информация за Чили
Кога да посетим Чили
Пари и разходи за Чили
Забележителности в Чили

Живописно разпложен в южната част на Магелановия проток, Пунта Аренас е колоритен крайбрежен град и една от туристическите атракции в Чили. Някога градът е бил едно от най-големите пристанища в Америка. Преди Ушуая и Рио Гранде в Аржентина да бъдат провъзгласени за градове, Пунта Аренас е бил и най-южният град в света.

Днес малкият чилийски курорт пленява с очарователната си атмосфера и интересно минало.  Градът предлага куп интересни забележителности, пъстри кафенета и ресторанти, в които можете да се насладите на чудесната чилийска кухня. Сред най-интересните места за посещение са централният площад Plaza Muñoz Gamero, Регионалният музей Museo Regional Salesiano Maggiorino Borgatello и свободната икономическа зона Зона-Франка. Ако искате да се полюбувате на невероятна панорама към целия град, се качете на великолепния хълм Ла Крус. От върха се открива незабравима гледка и към пролива и част от великолепната Огнена земя, завладяваща с необикновената си красота.

Ако вече сте решили да се отправите към Пунта Аренас, си вземете топли дрехи със себе си. Все пак градът е една от най-южните и близки точки до Антарктида. През зимата е доста студено, а дори през летните месеци – януари и февруари, температурите рядко надвишават 16 °C.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар