Валпараисо – Дестинации в Чили

Обща информация за Чили
Кога да посетим Чили
Пари и разходи за Чили
Забележителности в Чили

Валпараисо е несъмнено един от най-уникалните и необикновени градове не само в Чили, но и в цяла Латинска Америка. Местните го наричат Валпо, а в превод от испански името му означава „Райска долина”. Градът е вторият по големина след космополитната столица Сантяго и едно от най-важните пристанища в страната.

Валпараисо е пленителен с невероятната си история и богато архитектурно и културно наследство на града. Колониалната атмосфера и мултикултурен микс се усещат във всяко кътче на града. Живописно разположен на зелени стръмни хълмове, осеяни с накацали къщи и приказни гледки към Тихия океан, Валпо е прочут с лабиринта си от малки уличики и колоритни алеи и пътеки. Като едно от най-забележителните места в Южна Америка, от 2003 г. градът е част от списъка за Световно културо наследство на ЮНЕСКО.

Ако сте в града, не пропускайте да посетите централния площад Сотомайор, както и площада Виктория, известен с невероятно красивия му фонтан. Интересни забележителности са Катедралата, сградата на Парламента и Музеят на изкуството и морето. Ако искате да се насладите на чудесната местна морска кухня, се потопете в атмосферата на някое от безбройните очарователни ресторантчета, изпъстрили крайбрежието. Разходете се и в най-ниската краймосрска част на града Ел Плано, чиито малки и китни улици изобилстват от банки, магазини, офиси и преливаща енергия.

 

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар