къща илиян

къща илиян

Местоположение: Троян
Адрес: с.Балабанско
Тел. 67063336
E-mail: dianai@abv.bg

Описание:

Самостоятелна къща на 10 км. от гр. Троян .Разположена е в централната част на Троянския балкан , където природата и климата са чудесни през всички сезони на годината. Подходяща е за краткотраен и дълготраен отдих за семейни празници, уикенди или почивка в прегръдките на Троянския Балкан.Първият контакт на гостите е с големия зелен двор с цветна градина , детска площадка  и басейн през лятото, както и няколкото кътчета с различни масички из двора, на слънчево за сутрешно кафе и на прохлада за  следобеден аператив – разбира се с Троянска сливова , както и барбекю за романтични вечери и вкусна скара  приготвена от вас.През студените месеци удобството на Вашата почивка е гарантирано от уютно обзаведена  механа с автентична камина, битов кът с обзаведена кухня. Тук е и мястото да експериментирате своите кулинарни способности  да готвите на открито огнище върху жарта в Троянски глинени съдове –гърнета и гювечи . Разполагате с добре оборудван кухненски бокс-ел.печка , скара, хладилник, кафе машина за шварц и експресо, ел.кана, фритюрник, тостер , прибори и чаши.

Настаняване:

Приемане на гостите от 12.00 .Освобождаване до 12.00ч.Възможност за нощувка до 10 човека- два санитарни възела, 3 спални

Услуги:

 За празници и тържества домакините предлагат храна по предварителна заявка, както и специална украса и изненади.Много тихи игри и възможност за контакт с домашни животни. За вашето развлечение туристически и велосипедни походи по маркирани маршрути в местността , пикници, гъбарство, билки и диворастящи плодове.Разходка в Стара планина и  възможност за походи до Национален парк „Централен Балкан“ и резервата „Северен Джендем“ с подсигурен планински водач.Еко пътеки Беклемето, Видимско пръскало в гр.Априлци,по пътя на еделвайса  в с.Чифлик и еко пътека , скални феномени и водопадите  в с. Крушуна .В разстояние от 20-30 км. от къщата се намира Троянският Манастир , минералните басейни в с. Чифлик и с. Шипково, яз. Сопот с възможност за риболов, както и конна база , през зимата ски писта и безброй места за туризъм , разходки.Забележителности на град Троян  са музей на занаятите, и галерия „Серякова къща” Всяка година на последната събота на м. септември се празнува  празника на троянската сливова ракия, а на 14 октомври Петковден е празника на града.

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар