Арабски Питки

Booking.com

Арабски питки
Oще Рецепти за Предястия
Oще Рецепти от Саудитска Арабия
Обща информация за Саудитска Арабия

Продукти за Арабски Питки:

500 г брашно
250 мл топла вода
10 г прясна мая
2 с л олио
1 ч л захар

Начин за Приготвяне на Арабски Питки:

Маята се разтваря в топлата вода, добавя се захарта и се оставя да шупне маята около 5-10 минути. Брашното се пресява и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя солта и олиото. Сместа се меси десетина минути и вече омесеното тесто се поставя в намаслена купа и се покрива, като се оставя да втаса около 1 час. Тестото се разделя на еднакви части, оформя на топки, които се поставят в тава да ппрестоят около 1 час. Всяка топка се разточва на тънка питка с дебелина около 1 см, пече в сух сгорещ тиган, до появата на мехури.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар